Olli Ojala
Uutiset

Kakolan kehittäjä Olli Ojala ja pitkän pankkiuran tehnyt Jussi Hakala saivat Turun Liikemiesyhdistyksen tunnustukset

Turun Liikemiesyhdistys jakoi tänä vuonna kaksi erilaista tunnustusta paikallisille vaikuttajille. Vuoden turkulaisen liikemiehen tunnustus myönnettiin Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtajalle, kiinteistöneuvos Olli Ojalalle ja elämäntyöpalkinto Liedon Säästöpankin toimitusjohtajan tehtävistä eläkkeelle siirtyneelle kauppaneuvos Jussi Hakalalle.

Vuoden turkulaiseksi liikemieheksi ja elämäntyöpalkinnon saajaksi valitaan henkilö, joka on auttanut synnyttämään kestävää menestystä liike-elämässä, osoittanut kykyä liiketoiminnan jatkuvaan uudistamiseen sekä osaltaan vaikuttanut positiivisesti alueen työllisyyteen. Hän on toiminut esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä sekä ansiokkaasti nostanut Turun ja Varsinais-Suomen profiilia.

Tunnustukset jaettiin Turun Liikemiesyhdistyksen syyskokouksessa.

– Turun Liikemiesyhdistys halusi tänä vuonna huomioida kiinteistöneuvos Olli Ojalan, joka perheensä kanssa on tehnyt Turun Kakolanmäestä merkittävän ja vetovoimaisen alueen sekä kauppaneuvos Jussi Hakalan, jonka johdolla Liedon Säästöpankki nousi lentoon ja on vuosien ajan ollut paikallisten elinkeinojen ja yritysten tukena, sanoo Turun Liikemiesyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Lasse Lindholm.

Turun Liikemiesyhdistys teki Vuoden turkulaisen liikemiehen valinnan nyt kuudetta kertaa. Aikaisempina vuosina huomionosoituksen ovat vastaanottaneet Markku Jalkanen, Peter Essen, Ari Elo, Jukka Rinnevaara, Hanna Halme ja Juha Hietarinta.

Kulttuurityötä rakkaudesta kotikaupunkiin

Kiinteistöneuvos Olli Ojalan mieltä Turun Liikemiesyhdistyksen tunnustus lämmittää.
– Välillä on itse vaikea nähdä, mitä olemme saaneet aikaan, jos ei pysähdy katsomaan taaksepäin. Kuudessa vuodessa hylätystä, luhistumassa olleesta Kakolan alueesta on tullut 2 000 asukkaan koti ja mäellä toimivat yritykset työllistävät 200 henkeä, Ojala kertoo.
– Kakolanmäen eteen on tehty kulttuurityötä rakkaudesta kotikaupunkiin.
Kiinteistöneuvos Olli Ojala tunnetaan Turun alueella myös Littoisen vanhan verkatehtaan saneeraushankkeesta, mutta Ojala perheineen on ollut mukana vanhojen rakennusten korjausrakentamisessa jo neljän vuosikymmenen ajan.

– Aikanaan vaimoni Leenan kanssa kiersimme pitkin Eurooppaa opiskelemassa vanhan rakennuskannan korjaamista ja siitä tuli ammattimme. Nyt olemme tehneet Suomessa yli 3 000 asuntoa pääsääntöisesti suojelukohteisiin.

Jussi Hakala

Paikallisen pankin kasvu näkyi tukena yhdistyksille ja yhteisöille

Elämäntyöpalkinnolla huomioitu Liedon Säästöpankin toimitusjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäänyt Jussi Hakala haluaa jakaa tunnustusta myös eteenpäin.

– Tunnen suurta kiitollisuutta ja nöyryyttä saamastani huomionosoituksesta ja se on sitä myös kaikille niille työntekijöille ja luottamushenkilöille, jotka ovat tehneet työtä asiakkaiden eteen ja vahvistaneet pankkia, Hakala sanoo.

Pankkiala koki valtavia muutoksia Hakalan 40 vuoden työuran aikana, josta 23 vuotta hän johti Liedon Säästöpankkia.

– Vuodet Säästöpankkiliiton hallituksessa olivat erinomainen väylä vaikuttaa myös koko säästöpankkiryhmän kehitykseen. Tuona aikana luotiin kivijalka säästöpankkien uudelle tulemiselle, ja myös Liedon Säästöpankki kasvoi ja kehittyi perinteisestä talletuspankista monipuoliseksi asiantuntijaorganisaatioksi.

Kannattava liiketoiminta eteni Hakalan aikana niin, että pankin omat pääomat kasvoivat 10 miljoonasta eurosta jo yli 145 miljoonaan.

– Liedon Säästöpankki on ollut hyvä veronmaksaja ja pankin verojälki näkyy jokaisessa pankin toimialueen kunnassa. Lisäksi pankki on ohjannut voittovarojaan yleishyödylliseen toimintaa yhdistyksille ja paikallisille yhteisöille sekä koulutukseen ja tutkimukseen. Tämä kaikki on ollut hyvin innoittavaa ja palkitsevaa, Hakala kertoo.

Turun Liikemiesyhdistys ry on Turun talousalueen vaikuttajien ja liike-elämän asiantuntijoiden järjestö. Sen ensisijaisena tehtävänä on toimia yhteyksien luojana ja kontaktiverkostona sekä eri liike-elämän alojen ammattilaisten tapaamis- ja keskustelufoorumina. Yhdistys pyrkii sekä yhteisönä että jäsentensä välityksellä muokkaamaan asenteita myönteisiksi elinkeinoelämää ja yrittäjyyttä kohtaan. Jäseniä yhdistyksellä on noin 300. Turun Liikemiesyhdistys on perustettu vuonna 1906.