Kuva: EVH-Elektrotekniikka Oy
Uutiset

Kaarina-mitali EVH-Elektroniikka Oy:lle

Kaarinan kaupunki luovuttaa vuosittain paikalliselle yritykselle Kaarina-mitalin. Tänä vuonna se myönnettiin EVH-Elektroniikka Oy:lle. Tunnustus jaettiin lauantaina 20.11.2021 Kaarinan kaupungin, Kaarinan Yrittäjien ja Kaarinan Kehitys Oy:n yhdessä järjestämässä yrittäjäjuhlassa.

Tämän vuoden mitalistiyritys on perustettu vuonna 1988. Perustelut Kaarinan kaupungin antamalle tunnustukselle ovat EVH-Elektrotekniikka Oy:n pitkäaikainen panostus nuorten työllistämiseen, hyvä oppilaitosyhteistyö ja jo edellisten omistajien aikana alkunsa saanut tiivis yhteistyö Kaarinan kaupungin kanssa. 

Nuorten työllistymisen polku yritykseen on selkeä. Oppilaitoksessa opiskelevat tulevat yritykseen työharjoitteluun, jonka jälkeen he suorittavat opintonsa loppuun oppisopimusopiskelijoina työssä oppien. Yrityksen tasainen kasvu, suunnitelmallinen ja kouluttava työkulttuuri ovat mahdollistaneet useamman nuoren työllistymisen yrityksen palvelukseen viimeisten vuosien aikana. Lisäksi yritys tukee talousalueen sisällä nuoria sekä joukkue- että yksilölajien urheilijoita, koska halutaan mahdollistaa urheilu-uran jatkuminen myös pienituloisempien perheiden lapsille ja nuorille. 

Kaarinalaisuus näkyy yrityksen kaikessa toiminnassa, vaikka palveluita tarjotaan koko Turun talousalueelle.

Palkintoperusteissa todettiin, että on hienoa, että kaarinalainen yritys on päässyt mukaan toteuttamaan myös Turun kaupungin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kärkihankkeita, kuten Turun Kauppatorin uudistusta ja Turun Tuomiokirkon erilaisia töitä.

Perinteikäs mitali ansiokkaasta toiminnasta

EVH-Elektrotekniikka Oy on perustettu jo vuonna 1988. Yrityksen toimitusjohtajana toimi Veikko Isomoisio. Yrityksen ensimmäisiä asiakkaita ovat olleet Uudenkaupungin autotehdas ja Pansion laivastoasema. Kaarinan kaupungin kanssa yhteistyö alkoi vain pari vuotta yrityksen perustamisen jälkeen. Jätevesipuhdistamon automaation uusiminen oli ensimmäisiä yhteisiä hankkeita. Yhteistyötä on tehty vuosien varrella hyvin laaja-alaisesti kiinteistöautomaation, energiansäästön, katuvalaistuksen ja liikennevalohankkeiden osalta jo kohta 30 vuotta.

EVH:n nykyinen toimitusjohtaja Teemu Koskinen on tullut yrityksen vetovastuuseen vuonna 2015. Tällöin edelliset omistajaveljekset jäivät yritykseen töihin ja ovat eläköidyttyäänkin olleet tiiviisti tekemisissä perustamansa yrityksen kanssa, vaikka eivät varsinaiseen työntekoon enää osallistukaan. 

Nykyisin palvelut keskittyvät sähköasennuksiin yleisesti. Erityisosaamisena ovat katuvalaistus, liikennevalot sekä sähkötyöt rakennusliikkeille ja kaupungeille. Uusimpana palveluna ovat tämän vuoden aikana kehitetyt sähköautojen latausratkaisut taloyhtiöille, yrityksille ja yksityishenkilöille.

Yrityksen liikevaihto 10/2021 päättyneellä tilikaudella ollut n. 2,8 M€. Henkilöstömäärä 15 hlöä, joista kaarinalaisia on kahdeksan. Kaarinalaisia ja Kaarinassa toimivia yhteistyökumppaneita on useita.

Kaarina-mitalin saamisen edellytyksenä on, että asianomainen on ansiokkaasti toiminut Kaarinan kaupungin ja kaarinalaisten hyväksi tai yhteisö on tehnyt myönteisellä tavalla kaupunkia tunnetuksi tai muuten toiminnallaan edistänyt Kaarinan kaupungin tavoitteita. Esityksiä saajiksi voivat tehdä asukkaat, yhdistykset tai luottamuselimet.

Kaarinan kunnanhallitus lyötti Kaarina-mitalin Kaarinan 680-vuotispäivän kunniaksi vuonna 1998. Pohjoismaisten ystävyyskuntien kulttuuripäivien juhlassa 2.7.1989 jaettiin ensimmäiset 30 mitalia sekä 1 mitali kullekin pohjoismaiselle ystävyyskunnalle. Mitaleita on lyöty 1000 kpl ja suunnittelija on edesmennyt korutaiteilija ja kaarinalainen yrittäjä Matti Hyvärinen.