Mikko Kiviluoto
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

JL Levytekniikka Oy 30 vuotta Ideasta tuotteeksi, saman katon alta

JL Levytekniikka Oy suunnittelee, valmistaa ja pintakäsittelee ohutlevystä tuotteita ja tuotekokonaisuuksia monelle teollisuuden alalle, kuten ajoneuvo-, tietoliikenne-, ilmanvaihto-, sähkö-, valaisin- ja elektroniikka- sekä rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Mekaniikkasuunnittelu ja tuotekehitys ovat ensimmäinen askel kohti valmista tuotetta. Yrityksen tuotekehitystä ja suunnittelua ohjaavat asiakkaan tarpeet ja näkemykset. Levytekniikka pystyy toteuttamaan tuotteen ideasta valmiiksi tuotteeksi saman katon alla ja palvelee asiakkaita valtakunnallisesti Suomessa. Suuri osa tuotteista päätyy suoraan tai välillisesti vientiin.

JL Levytekniikan tarina juontaa vuoteen 1994, jolloin se irtaantui Teleste-konsernista. Omistajana ja yrittäjänä on toiminut vuodesta 2019 alkaen yrityksen pitkäaikainen työntekijä ja nykyinen toimitusjohtaja Mikko Kiviluoto.

Kiviluoto on työskennellyt yrityksessä yli 24 vuotta ja valmistuttuaan konetekniikan insinööriksi, hän oli valmis ottamaan ohjat yrityksestä. – Edellisen omistajan jäädessä eläkkeelle minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa yritystä. Harkinnan ja pitkien neuvotteluiden jälkeen otin ison harppauksen ja päätin ryhtyä yrityksen jatkajaksi.

Päätös on osoittautunut oikeaksi, yritys on tuplannut liikevaihtonsa ja työllistää tällä hetkellä lähes 40 alan ammattilaista kahdessa eri toimipisteessä.

”Hyvä henkilökunta on parempi kuin yksikään kone”

Henkilöstön ammattitaito on kaikki kaikessa, kun mietitään yrityksen liiketoimintaa. – Me pohdimme ja teemme henkilökuntamme kanssa yhdessä päätöksiä, mitä tulee esimerkiksi investointeihin. Kiviluoto muistuttaa, että hyvä henkilökunta on aina parempi kuin yksikään kone.

Hän on itse sairastanut yli kaksikymmentä vuotta Hortonin neuralgiaa, eli erittäin kivuliasta sarjoittaista päänsärkyä. Hän haluaa tuoda asiaa esille, sillä yrittäjälläkin on pakko olla mahdollista sairastaa. – Henkilöstön ansiosta voin ottaa välillä happea ja aikaa tämän sairauden kanssa. Haluan olla positiivisena esimerkkinä siitä, että terveydellisten haasteidenkin kanssa voi toimia yrityksen johdossa, kun antaa aikaa itselleen ja huolehtii hyvinvoinnista ja terveydestä mahdollisimman hyvin. Itse Kiviluoto harrastaa padelia ja pyöräilyä. Myös henkilökunnan hyvinvointi on hänelle tärkeää. Yritys tarjoaa mahdollisuuden viikoittaiselle padel-vuorolle ja henkistä hyvinvointia kannustetaan ylläpitämään laadukkaassa hierontatuolissa sekä tarjoamalla kulttuurietuja. – Pyrimme myös rentoihin yhteisiin irtiottoihin, esimerkiksi yrityksen kesäjuhlilla.