–Kyllä tämä oli elämäni mahdollisuus, johon piti tarttua!
Uutiset

Jaajo Linnonmaan Bricco avautui Turkuun: ”Yksityiskohdat ovat ravintolabisneksen ydin”

Turun Aurakadulle avautui perjantaina 10.12. uusi ravintola Bricco, jonka yrittäjiin kuuluu Aamulypsy-ohjelmasta tuttu sarjayrittäjä ja viihteen monitoimimies Jaajo Linnonmaa. Helsingistä löytyy jo kaksi Briccoa, mutta Turku on kaupunkina uusi aluevaltaus.

Turun ravintola pyöriikin Linnonmaan ajatuksissa nyt paljon.

–Eilenkin laitoin aamulla kesken aamulähetyksen viestiä Turkuun, että mitä olette kirjoittaneet liitutaululle ja pitäisikö sinne hankkia kukkia, niin tilaan saataisiin lisää väriä. Sieltä tuli sitten viestiä ja kuvia, että homma on jo hoidossa.

Se, että Linnonmaa miettii ravintolansa kukkia, kertoo siitä, että yksityiskohdat ovat hänelle todella tärkeitä.

–Yksityiskohdat ovat minulle todella tärkeitä! Rakastan niitä! Ne ovat koko ravintolabisneksen ydin. Yksityiskohdat ratkaisevat usein sen, että miksi asiakas pitää jostain paikasta, miksi hän viihtyy siellä ja tulee sinne aina uudelleen.

–Esimerkiksi meillä Briccossa glögi ei ole vain glögi, vaan siinä hyvää viiniä, yhden työntekijämme itse keittämää glögisiirappia ja koristeena tietynlaisia kuivattuja sitruunoita. Se maistuu hyvältä ja näyttää hyvältä. Kun se vielä tarjoillaan pianomusiikin kanssa kauniissa ympäristössä, se on se syy, miksi asiakas haluaa siitä maksaa. Ei asiakas maksa pelkästä glögistä, vaan kokonaisuudesta!

Linnonmaa sanoo, että ravintolatoiminnassa kaikki lähtee brändäämisestä. Hän kokee onnistuneensa, sillä Bricco-ravintoloita seuraa Instagramissa yli 17 000 ihmistä.

–Sanoisinpa, että tässä on Suomen mediaseksikkäin viiniravintola! Briccossa on jotain, joka kiinnostaa ihmisiä: he haluavat käydä siellä, kertoa kavereilleen että kävivät siellä, ja laittaa sieltä kuvia someen.

Linnonmaa sanoo rakastavansa ravintolabisneksessä myös sitä, että asiat tapahtuvat nopeasti.

–Monesti yrityksissä prosessit ovat hitaita, mutta ravintolamaailmassa kaikki on toisin. Kun mainostan somessa Briccon glögiä, seuraavana aamuna voin katsoa viivan alta, että moniko kävi juomassa sen!

Turun Aurakadulla sijaitseva Bricco avautui 10. joulukuuta.

Linnonmaa kertoo, että ravintolan avaaminen Turun Aurakadulle sai alkunsa yhden hänen aktiivisen someseuraajansa ansiosta.

–Olin aiemmin kertonut Kauppalehden haastattelussa, että jos Aurajoen rannalta joskus vapautuu hyvä liikepaikka, niin se kiinnostaisi. Sitten sain yhtenä päivänä Instagramissa viestin, että et ehkä tiedä, mutta 15 minuuttia sitten tuli vuokralle todella hieno liiketila Aurakadulla. Menin linkistä sisään ja tiesin heti, että tämä on Turussa place to be.

Kiinnostuneita oli muitakin, mutta Bricco veti pisimmän korren.

–Tiesimme, että joulukuun alusta alkaa vuokra juosta, joten piti kääriä hihat ja hoitaa nopeasti tilaan remontti ja kerätä kasaan henkilökunta.

Uuden ravintolan avaaminen uuteen kaupunkiin ei hirvittänyt, vaikka korona-aika on koetellut ravintola-alaa tuntuvasti.

–Kyllä tämä oli elämäni mahdollisuus, johon piti tarttua, muuten olisin jäänyt harmittelemaan sitä. Ei tällaisia liiketiloja vapaudu Turussa välttämättä vuosikausiin.

Linnonmaa on sarjayrittäjä, joka on mukana monissa yrityksissä sijoittajana, monissa myös operatiivisessa toiminnassa.

–Minulle on tällä hetkellä viisi firmaa, joiden kanssa teen töitä päivittäin. Jotkut ovat talviteloilla – esimerkiksi suosittu Raviristeily, joka lähtee Turusta, ei esimerkiksi vaadi päivittäisiä toimenpiteitä sen jälkeen, kun suuret linjat on aina sovittu kuntoon. Päiväni täyttyvät siitä, mikä sillä hetkellä yrityksissäni on ajankohtaista.