Havainnekuva IndustryCitystä. Kuva: Haroma & Partners.
Uutiset

Itäharjulla sijaitseva elementtitehdas muuttuu IndustryCityksi

K-rautana tunnettu vanha elementtitehdas Itäharjulla muuttuu tämän vuoden kuluessa IndustryCity-nimiseksi toimisto- ja tuotantorakennukseksi.

Teknologiakiinteistöt saneeraa osoitteessa Teollisuuskatu 35 sijaitsevan vanhan elementtitehtaan. Noin 10 000 neliömetrin kokoinen rakennus saa saneerauksen myötä täysin uuden ilmeen ja käyttötarkoituksen. Kiinteistön toiseen päähän toteutetaan reilun 2000 neliömetrin tilat Wärtsilän tekniselle huollolle ja kenttähuollolle ja loppuosaan hallia etsitään parhaillaan vuokralaista.  

Saneerauksessa hallin matala toimistosiipi korotetaan muun rakennuksen kanssa yhtä korkeaksi, jolloin korkeiden ikkunoiden taakse saadaan toteutettua rakennuksen henkeen sopivaa loft-toimistotilaa. Vanhat ulkoseinät ja vesikattorakenteet korvataan uusilla rakenteilla ja rakennuksen talotekniset järjestelmät uusitaan kokonaisuudessaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Saneeraus valmistuu loppuvuonna 2022 ja Wärtsilä muuttaa tiloihin joulukuun alussa.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Haroma & Partners, joka on suunnitellut vastaavia muutoksia useisiin muihinkin entisiin teollisuusrakennuksiin. Urakoitsijana hankkeessa toimii Jatke Länsi-Suomi, jolla on myös kokemusta vastaavanlaisten hankkeiden toteutuksesta. Erikoissuunnittelusta vastaa Sweco Rakennetekniikka Oy, Sweco Talotekniikka Oy sekä Rejlers Finland Oy. Rakennustöiden valvonnasta ja rakennuttamistehtävistä vastaavat A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja Granlund Turku Oy. Palokonsulttina hankkeessa on LK-Paloinsinöörit Oy.

Lue lisää aiheesta Turun Teknologiakiinteistöjen sivuilta!