International House Turku palvelee veloituksetta.
Uutiset

International House Turku tarjoaa yrityksille tukea uusien työntekijöiden löytämiseen

Turun Kauppatorin laidalla, KOP-kolmion Monitorissa toimiva International House Turku palvelee yrityksiä veloituksettomasti vastaten työvoimapulaan osaavan henkilökunnan saatavuuden edistämisessä.

Viime syksynä toimintansa aloittanut International House Turku palvelee yrityksiä monipuolisesti kohtauttaen avoimia työpaikkoja ja vieraskielisiä osaajia.

Turun kaupungin toteuttama International House Turku kokoaa yhteen kotoutumisen edistämistä sekä kansainvälisten osaajien houkuttelua tarjoavat neuvonta- ja ohjauspalvelut Turussa ja Turun alueella monikielisesti. Yhtenä sen keskeisistä tavoitteista on vieraskielisten turkulaisten työllistymisen edistäminen, mihin liittyen yhteistyöhön haetaan eri alojen yrityksiä. Rekrytointiyhteistyötä on jo toteutettu onnistuneesti eri alojen yrityksien kanssa, ja keväälle on suunnitteilla oma rekrytapahtuma.

Yritysyhteistyö voi sisältää uusien työntekijöiden löytämistä ja tarvittaessa monikielistä tukea työn aloittamisessa ja perehdytyksessä. Oppisopimusyhteistyön toteuttaminen on myös mahdollista, jolloin suomen kielen lisäopetusta voidaan toteuttaa työpaikalla. Myös monimuotoisuus- ja monikulttuurisuusasioissa tuetaan. International House Turussa vieraskielisille tarjotaan lisäksi yrittäjyysneuvontaa, jossa yrittäjinä toimivia ja sellaisiksi haluavia ohjataan tarvittaessa rinnalla kulkien. Yrittäjyysneuvonta on laaja-alaista liittyen esimerkiksi yritysideoiden kommentointiin, toimitilojen vuokrauksiin sekä rahoitukseen ja markkinointiin.

Yrityskoordinaattori vastaa International House Turun yritysyhteistyöstä toimien onnistuneiden työllistymisten tukena yrityksille. Yritysyhteistyö on räätälöitävissä tilanteen mukaan. International House Turku toimii tiiviissä yhteistyössä sidosryhmä- ja viranomaistoimijoiden kanssa. Asiasta riippuen se ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon.

International House Turku avasi maaliskuussa uuden verkkosivuston, josta yritysyhteistyön monipuoliset mahdollisuudet löytyvät pähkinänkuoressa: https://ihturku.fi/yritysyhteistyo/.

Yritykset voivat ottaa yhteyttä International House Turun yrityskoordinaattoriin matalalla kynnyksellä:

Manu Jalonen
040 159 7698
manu.jalonen@turku.fi