Yllätyksiä ja vilkkaita juonenkäänteitä tarjoava parisuhdekomedia Exän uus ja vanha pistää naurulihakset koville Teatteri Akselissa. Näytelmän on käsikirjoittanut mm. Kumman kaa ja Ex-onnelliset -TV-sarjoista tuttu Minna Koskela. Rooleissa nähdään mm. Anni Toivonen (vas.), Kristiina Lahdenvesi ja Emilia Tamminen.
Hyvä tietää, kumppanuus

Hulvaton parisuhdekomedia Exän uus ja vanha avaa Teatteri Akselin kevätkauden

Mm. Kumman kaa ja Ex-onnelliset TV-sarjoista tutun näyttelijän, Minna Koskelan käsikirjoittama Exän uus ja vanha sai kantaesityksensä vuonna 2018 Keski-Uudenmaan Teatterissa. Nyt tämä nauruhermoja kutkuttava näytelmä uusioperheen ihmissuhdekiemuroista nähdään Turussa, Teatteri Akselin päänäyttämöllä. Komedia saa ensi-iltansa perjantaina 9. helmikuuta ja sen ohjaa Veli-Pekka Teponoja.

Mm. Kumman kaa ja Ex-onnelliset -TV-sarjoista tutun Minna Koskelan käsikirjoittama parisuhdekomedia Exän uus ja vanha saa ensi-iltansa Teatteri Akselissa 9. helmikuuta. Rooleissa nähdään mm. Makke Mulo (vas.), Jukka Tamminen ja Kristiina Lahdenvesi.

Vauhdikkaita juonenkäänteitä tarjoavan näytelmän keskiössä on ex-pariskunta Jari ja Terhi, jotka ovat eronneet puoli vuotta sitten. Erosta on kohtuudella jo toivottu ja välitkin ovat väljähtäneet seesteiseksi, kunnes Jari ilmoittaa yllättäen uudesta suhteestaan. Terhi ei ehdi uutista juuri sulatella, sillä Jari päättää tuoda uuden tyttöystävänsä myös kylään ex-pariskunnan kotiin. Terhi pyytää paikalle henkiseksi tuekseen ystävättärensä Hillen ja kokkaa Jarin herkkuja sekalaisin tuntein. Kun ovikello soi, alkaa todella yllättävien käänteiden ilta, jossa mikään ei suju suunnitelmien mukaan, eikä mikään ole todellakaan sitä, miltä näyttää.

– Halusin ohjata suhteellisen uutta kotimaista komediaa ja kiinnostuin näytelmästä aluksi oikeastaan nimen perusteella. Tarkempi tutustuminen käsikirjoitukseen kuitenkin paljasti, että perinteisen parisuhdehassuttelun sijaan kyseessä on punkhenkinen, farssimaisia piirteitä sisältävä ja ystävyydestä kertova komedia, taustoittaa ohjaaja Veli-Pekka Teponoja.

Aikuisille suunnattu komedia tarjoaa samaistumispintaa varmasti monille katsojille, sillä Suomessa jopa 40 prosenttia ensimmäisistä avioliitoista päättyy vastaavaan tilanteeseen. Näytelmän yllättävien tapahtumien ketju kiihtyy illan aikana turbovaihteelle ja herkullisen viiltävät huomiot parisuhteesta naisen ja miehen välillä pistävät naurulihakset lujille. Voiko avioero olla myös hauskaa?

– Siltä se Teatteri Akselin lavalla näyttää. Ja tätä näytelmäähän voi muuten tulla katsomaan vaikka exän nyksän kanssa, kuten eräs ystäväni, Teponoja naurahtaa.

Exän uus ja vanha Teatteri Akselissa 9.2. – 9.3.2024

Käsikirjoitus: Minna Koskela
Ohjaus ja lavastus: Veli-Pekka Teponoja
Assistentti: Sirpa Rinne
Puvustus: Kirsi Vaara
Musiikki: Jouni Lehtonen

Valot ja videot: Arto Mäkelä
Tekniikka-ajot: Jonita Arema ja Petra Lähde
Rooleissa: Kristiina Lahdenvesi, Emilia Tamminen, Jukka Tamminen, Makke Mulo ja Anni Toivonen Oikeudet: Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy