Näyttävä kulkue liikenteessä. Kuvat: Ville Pasonen
Uutiset

Huikea ajoneuvojen jouluvalokulkue valaisi Auran – katso loistava kuvagalleria!

Amerikkalaisista pikkukaupungeista tuttu valaistujen traktorien ja ajoneuvojen jouluvalokulkue rantautui Suomeen viime perjantaina: Aurassa tuhannet ledvalot häikäisivät joulunavauksessa, kun paikalliset yrittäjät ja autoharrastajat tuunasivat omat kulkupelinsä jouluvaloilla ilahduttaakseen joulunavaukseen osallistujia.

Jouluhynkylä, Poura Oy.
Jouluvaltra.

Ajoneuvoja oli tuunattu omasta päästä ja oppia oli haettu amerikkalaisista Youtube-videoista.  Suomen ensimmäisessä motorisoidussa jouluvalokulkueessa nähtiin mm. traktoreita, pakettiautoja, saunapaljukärry, Scanian lastausauto, vuoden -82 Buick, Volvo p1800 sekä vuoden -71 Mercury Cougar. Kulkueen tarkoituksena oli tuoda iloa ja valoa Auran joulunavaukseen. 

Santa Claus Volvo P-1800
Buick le Sabre Wagon-82
Porolimusiini, Koneurakointi Kinnari

Auran joulunavauksessa ei mielikuvituksessa pihtailtu, kun kolmentoista ajoneuvon omistajat olivat pukeneet ajokkejaan mitä upeimpiin jouluvalokuoseihin. Koneurakointi Kinnarin Tuomas Kinnari kertoi, että hänen luomassaan porolimusiinissa oli mm. käytetty viemäriputkea, joista oli tehty lavetin perään karkkitikkarit.

Lisäksi salaojaputkista oli koristeltu peräkärryn helma, josta savukone löi savua. Kyydissä olleen valaistun telakaivinkoneen sisällä oli myös joulupukki. Kokonaisuuden kruunasi elävä tuli, sillä takaosassa liekkejä syöksi pari kaasupulloihin kytkettyä hitsauspilliä.

-Olen saanut valtavasti positiivista palautetta. Kun näin, että reitin varrelle oli kerääntynyt valtavasti katsojia, olin todella iloinen, että olin panostanut ja lähtenyt tähän kulkueeseen mukaan, kertoo vuokraus- ja monipalvelualan yrittäjä Pasi Kovanen. Hän osallistui kulkueeseen pakettiautonsa ja saunapaljukärrynsä kanssa.

Saunapaljukärry, Tmi Pasi Kovanen.
Joulupukki ja muori osallistuivat myös kulkueeseen.
Joulukaania, Auran Kuljetuspalvelu
Auran kunnan joulupallo