Jukka Kurppa on tyytyväinen: Foxjetin tilavassa uudessa hallissa vastamaalattu kasettilava saa kuivua kaikessa rauhassa, vaikka toisella puolella hallia maalattaisiin samaan aikaan 15-metristä rekan lavettia.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Foxjetin uusi halli toi tehoa maalaamon työskentelyyn

Teollisuusmaalaamo Foxjet Oy Loimaan Mellilässä sai viime vuodenvaihteessa pitkään suunnitellun laajennusosan, joka mahdollistaa nyt entistäkin suurempien metallirakenteiden pintakäsittelyn ja maalauksen yrityksen tiloissa.
Toimitusjohtaja Jukka Kurppa on tyytyväinen, sillä uuden 350 neliön hallin sisäkorkeus on peräti kuusi metriä.
Kappaleita voidaan nostaa ja siirtää korkeilla trukeilla ja samalla varsinaiset maalaustilamme lähes kaksinkertaistuivat. Kokonaisuudessaan hallitilaa on nyt 900 neliötä, hän laskee.
Foxjet Oy on erikoistunut raskaan kuljetuskaluston, teollisuuden ja maatalouskoneiden sekä niiden komponenttien pintakäsittelyihin. Laajennus on mahdollistanut tehokkaamman ja joustavamman työskentelyn, mikä auttaa myös aikatauluissa pysymistä.
-Kyllä se yrittäjän elämää on helpottanut valtavasti. Tavaroita ei tarvitse jatkuvasti siirrellä edestakaisin, ja pystymme paremmin käsittelemään myös kaikkein suurimpia teräsrakenteita, Kurppa sanoo.
Tilaa on nyt riittävästi. Foxjetin uudessa hallissa voidaan maalata esimerkiksi 15 metriä pitkää lavettia, joka on ensin hiekkapuhallettu ja sitten märkämaalataan paikallaan sekä pohja- että pintamaalilla. Samaan aikaan toisella puolella hallia vastamaalattu kasettilava saa rauhassa kuivua.

Foxjetin laajennusosan korkeus mahdollistaa entistä suurempien rakenteiden käsittelyn – ja myös uutta liiketoimintaa.

Paikallisten yritysten palveluksessa jo 23 vuotta

Foxjet Oy aloitti toimintansa 23 vuotta sitten Hirvikoskella. 15 vuotta sitten yritys muutti nykyiseen paikkaansa
Mellilään, 9-tien varteen hyvien liikenneyhteyksien ja Loimaan kaupungin lähelle. Sijainti on asiakaskuntaan nähden erittäin hyvä.
-Asiakkaisiimme kuuluu monipuolisesti yrityksiä noin 100 kilometrin säteeltä. Palvelemme muun muassa kuljetus- ja työkonekalustoyrityksiä, ja asiakkaitamme ovat myös merkittävät paikalliset konepajateollisuuden ja rakennusteollisuuden yritykset, energia- ja prosessiteollisuus sekä maatalousyrittäjät, Jukka Kurppa kertoo.
-Tyypillisesti suoritamme pintakäsittelytöitä alihankintana konepajateollisuudelle sekä muulle metalliteollisuudelle – tai maalaamme kuljetusyritysten raskasta kalustoa firman väreihin. Raskaalle kalustolle toteutamme niin uudis- kuin kunnossapitomaalauksia, ja teemme myös työkoneiden, osien ja komponenttien pintakäsittelyjä.

Foxjetissa tehdään perinteistä ruiskumaalausta yli 20 vuoden ammattitaidolla.

Perinteistä märkämaalausta kokeneella tiimillä

Foxjetissa tehdään perinteistä ruiskumaalausta liuotinohenteisilla epox- ja polyuretaanimaaleilla.
Kestävät maalipinnat ja laadukas maalausjälki saadaan käyttämällä asiakaskohtaisia maalausjärjestelmiä, Jukka Kurppa sanoo.
Hiekkapuhallus on olennainen osa pohjatyötä. Jopa aivan uudetkin rakenteet hiekkapuhalletaan käytännössä lähes aina ennen pohjamaalausta. Toinen märkämaalaus pintamaalilla tehdään toisena tai kolmantena päivänä. Vain joillekin tuotteille riittää kertamaalauskin.
Foxjet Oy toimii pääsääntöisesti seitsemän miehen voimin. Yrittäjä kiittää teollisten metallipintojen käsittelyyn erikoistuneita työntekijöitään.
-Olemme onnistuneet pitämään yllä korkeaa laatutasoa. Suurin osa työntekijöistä on ollut meillä 10 tai jopa 20 vuotta. Hyvä ja ammattitaitoinen tiimi on menestymisen edellytys, sillä meidän täytyy osata hyvin monenlaista maalausta. Käsittelemme yleensä isoja, monimutkaisia ja aina vähän erilaisia kappaleita. Joskus tosin pintakäsittelemme ja maalaamme myös pieniä sarjoja, selittää Kurppa.

Foxjet pintakäsittelee monenlaisia metalliteollisuuden tuotteita.

Uusi halli mahdollistaa myös uusia asiakkuuksia

Lähes alusta asti yrityksessä mukana ollut Jukka Kurppa on ollut Foxjet Oy:n ainoa yrittäjä jo pitkään. Myös yrityksen asiakassuhteista on tavannut muodostua pitkiä: merkittävä osa jo on sieltä 20 vuoden takaa.
Kahdenkymmenen vuoden aikana Foxjetilla on ollut niin hyviä kuin huonojakin vuosia, mutta suurempia notkahduksia ei ole ollut. Viimeiset vuodet yrityksen liikevaihto onkin ollut selkeässä kasvussa.
Tällä hetkellä meillä on hyvä tilanne, mutta otamme uusiakin asiakkaita koko ajan. Uuden hallimme ansiosta meillä on ollut mahdollista ottaa myös uusia teollisuusasiakkaita, Jukka Kurppa kertoo.
Tyypillisesti uudet asiakkaat ovat ottaneet meihin itse yhteyttä. Satunnaisesti saamme uusia asiakkaita nettisivujenkin kautta, mutta viidakkorumpu on aina ollut meille se paras mainos. Siinä auttaa vain työn korkeasta laadusta huolehtiminen, ja asiakkaiden palveleminen joustavasti ja sovittua aikataulua kunnioittaen, hän toteaa.

www.foxjet.fi
Foxjet Oy
Ahjotie 6, 32300 Mellilä
puh. 0400 535 360
jukka.kurppa@foxjet.fi

Uuteen halliin mahtuvat isotkin kappaleet. Tehokas ilmastointijärjestelmä on maalaamossa ehdottoman välttämätön.