Euroopan johtava meriteollisuuden ja logistiikan keskus Blue Industry Park
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Euroopan johtava meriteollisuuden ja logistiikan keskus Blue Industry Park

Turun telakka-alueen lähistöllä sijaitsevan yhteensä 28 hehtaaria käsittävän maa-alueen hyödyntämistä ja kehitystyötä vetävä hankeyhtiö Blue Industry Park valvoo, että visio ja vetovoima alueella kasvaa ja säilyy.

Keskittymä tulee palvelemaan alueella toimivaa teollisuutta, mutta myös koko talousaluetta. Yritykset ympäri Suomea ja Eurooppaa voivat siirtää osatoimintoja alueelle tai koko toimintansakin.
– Suunnittelemme alueelle myös telakkariippumatonta teollisuutta. Sillä meriteollisuuspainotteisen vision lisäksi ja rinnalle on noussut vahva suunta tarjota logistiikkaan, valmistavaan teollisuuteen ja moduulituotantoon skaalautuvaa tilaa, kertoo hankekehitysjohtaja Tero Lahti.

Rakentaminen on nyt käynnissä, Merilinjan ja Yard Parkin tontit ovat varattavissa. TT-Estate rakentaa parhaillaan alueelle tuotanto- ja varastotiloja, joihin on jo jonkin verran yrityksiä kiinnittynyt.

Blue Industry Parkilla on telakka-alueelle suunnitteilla yhteisiä kehityshankkeita myös rakennusyhtiö SRV:n kanssa. Kehitteillä on esimerkiksi logistiikka- ja tuotantotilaa sekä siihen liittyviä logistiikkapalveluja. Tiloille tavoitellaan käyttäjiä logistiikan alan yrityksistä niin paikallisesti Lounais-Suomen alueelta kuin muualtakin päin Suomea.

Lisäksi SRV:n kanssa kehitetään alueelle modernia toimistotilaa tarjoavaa innovaatiokeskusta.

– Raskaan teollisuuden lisäksi alueelle kerätään vetovoimaista innovaatiokeskusta. Se tulee olemaan sellainen ”place to be” esimerkiksi suunnitteluyrityksille, jotka yhdessä muiden yritysten kanssa integroituvat vetovoimaiseksi kokonaisuudeksi. Innovaatiokeskus tulee tarjoamaan modernia ja laadukasta toimistotilaa, mistä löytyy kokouskeskus ja lounastilat ja muita palveluita, Lahti luettelee.

Hiilineutraali tulevaisuus

Blue Industry Parkin energiatehokkuuteen, hävikin minimointiin ja hiilineutraaliuteen kiinnitetään huomiota jo rakennusvaiheesta lähtien.
– Meitä ohjaa kaikessa tekemisessä myös Turun kaupungin ilmastotavoitteet. Kestävä kehitys on niin sijoittajille, toteuttajille ja aluetta kehittäville tahoille ykkösprioriteetti, ja me tuemme yrityksiä ja toimijoita saavuttamaan vaaditun tavoitetason, lupaa Lahti.

Olisiko tässä yrityksesi uusi toimitila? Ota yhteyttä
www.blueindustrypark.com

Blue Industry Park Oy

Logomo Konttori Junakatu 9, 20100 Turku

Tero Lahti +358 50 482 1734 tero.lahti@blueindustrypark.com