Savuhovi tunnetaan lihaleikkeleistään. Kuva: Savuhovi.
Uutiset

Elintarviketalo Lunden-Jalostaja ostaa enemmistön leikkeleistään tunnetusta Savuhovista

Turkulainen Lunden-Jalostaja laajentaa toimintaansa ostamalla enemmistön Keravallla toimivasta Savuhovista.

Savuhovin toimitusjohtaja Pasi Lainto ja myyntijohtaja Tapani Tiitinen jatkavat myös kaupan jälkeen yrityksen operatiivisessa johdossa, sekä merkittävinä omistajina. Kaupan myötä Savuhovi Oy:stä tulee Lundenin muiden elintarvikkeita valmistavien yritysten Oy Lunden Ab Jalostajan ja Lunden Food OÜ:n sisaryhtiö.

”Olen erittäin iloinen voidessani ilmoittaa tästä kaupasta. Savuhovi on korkealaatuisista tuotteistaan tunnettu perheyritys, joka sopii erinomaisesti tulevaisuuden kasvusuunnitelmiimme. Savuhovin ammattitaitoinen johto on kehittänyt yhtiötä määrätietoisesti ja menestyksekkäästi viime vuodet. Nyt pääsemme jatkamaan tätä työtä yhdessä. Savuhovilla on merkittävää kasvupotentiaalia. Uskon, että yhdessä meillä on entistä paremmat eväät vastata suomalaisten kuluttajien tarpeisiin,” sanoo Lauri Lundén, Oy Lunden Ab:n toimitusjohtaja.

Korkealaatuiset lihaleikkeleet ja valmisruoka ovat Savuhovin tulevaisuuden kasvun selkäranka.

Tuoteportfolioiltaan Lundenilla ja Savuhovilla ei ole juurikaan päällekkäisyyksiä, mutta samaan aikaan yhtiöiden välisellä yhteistyöllä uskotaan saavutettavan merkittävää operationaalista synergiaa. Kauppa mahdollistaa sekä Savuhovin kapasiteetin kasvattamisen, että tuoteportfolion hallitun laajentamisen.

”Olimme jo jonkun aikaa miettineet erilaisia vaihtoehtoja, joilla voisimme kasvattaa kapasiteettia ja parantaa edellytyksiä viedä Savuhovi seuraavalle tasolle. Jo ensimmäisistä keskusteluista Lundenin kanssa tunsin, että jaamme samanlaisen arvopohjan ja perheyrityskulttuurin. Tämä yhdessä vahvan synergiapotentiaalin kanssa on ollut vahva perusta viedä hanketta eteenpäin. Nyt on aika kääriä hihat ja alkaa lunastamaan niitä odotuksia, joita olemme tämän kaupan myötä itsellemme asettaneet. Yhdessä olemme entistä vahvempi kumppani asiakkaillemme ja pystymme entistä monipuolisemmin palvelemaan kuluttajia,” sanoo Pasi Lainto, Savuhovi Oy:n toimitusjohtaja.

Savuhovi Oy on vuonna 2009 perustettu Keravalla toimiva perheyritys, jonka päätoimialana on korkealaatuisten lihaleikkeleiden ja valmisruokien valmistus, myynti ja markkinointi. Savuhovi on erityisesti tunnettu perinteisellä aidolla saunapalvausmenetelmällä valmistetuista leikkeleistään. Savuhovi työllistää n. 25 ihmistä ja liikevaihto 2021 oli n. 11 miljoonaa euroa.

Oy Lundén Ab on vuonna 1959 Turkuun perustettu perheyritys, jonka tytäryhtiöitä ovat Oy Lundén Ab Jalostaja, Lundén Food OÜ, sekä Oy L Supply Ab. Yrityksen tunnettuja brändejä ovat Jalostaja, Auran ja Chef Lundén. Yhtiöt valmistavat monipuolisesti sekä tuoreita että teollisia elintarvikkeita. Omien brändien lisäksi tuotannossa on monia kaupan merkkejä. Yhtiöiden päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Baltian maat. Savuhovi-kaupan toteuduttua Oy Lundén Ab työllistää noin 500 henkeä ja pro forma liikevaihto 2021 oli noin 80 miljoonaa euroa.