Digita ja WRM-Systems yhdistävät voimansa
Uutiset

Digita ja WRM-Systems yhdistävät voimansa etäluettavien vesimittareiden luentapalvelun osalta

Digita Oy ja WRM Systems Oy ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Digitan kehittämä etäluettavien vesimittareiden OmaVesi-pilvipalvelu siirtyy WRM Systemsin tuottamaksi. OmaVesi-palvelu mahdollistaa vesilaitosten ja heidän asiakkaidensa vedenkulutuksen seurannan ja hallinnan.

Yhteistyön ansiosta nykyiset OmaVesi-palvelun asiakkaat saavat käyttöönsä uusia ominaisuuksia ja hyötyjä. WRM Systemsin ratkaisu tarjoaa vesilaitoksille alustan vedenkulutuksen, verkoston vesitaseiden ja vuotojen sekä hälytysten seurantaan täysin selainpohjaisen palvelun kautta. Lisäksi vesilaitosten asiakkaat saavat oman palvelun veden kulutuksen seurantaan, viikoittaiset ja kuukausittaiset raportit kulutuksesta suoraan sähköpostiin ja vuodoista tekstiviesteillä.

”Kuten muutkin toimialat, myös vedenjakelu tulee kehittymään merkittävästi digitalisoinnin myötä. Hienoa viedä tätä kehitystä eteenpäin yhteistyössä WRM Systemsin kanssa. Tämän yhteistyön avulla voimme varmistaa asiakkaillemme parhaan alustan ja käyttökokemuksen vedenkulutuksen ja vuotojen seurantaan”, sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

”Kymmenet vesilaitokset ovat digitalisoineet veden etäluentaa LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvien IoT-ratkaisujemme avulla, ja OmaVesi-palvelu tarjoaa erinomaisen alustan seurantaan. Olemme lähiaikoina yhteydessä nykyisiin OmaVesi-asiakkaisiimme ja kerromme tarkemmin muutoksen vaikutuksista ja eduista. Muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, vaan palvelu jatkuu normaalisti”, kertoo IoT-liiketoiminnasta vastaava johtaja Tuomas Kolkka.

”Nyt alkava yhteistyö Digitan kanssa mahdollistaa erinomaisen tuotepaketin ja tuotekehityksen: me WRM Systemissä voimme keskittyä tuotekehitykseen ja ylläpitoon, kun Digita jatkaa hyvää työtään markkinoinnin ja myynnin parissa. Uusi OmaVesi-palvelu tarjoaa jo nyt paljon ominaisuuksia niin vesilaitoksille kuin heidän asiakkailleen ja palveluun on koko ajan kehitteillä uusia ominaisuuksia”, sanovat WRM Systemsin perustajat ja omistajat Jukka Happonen ja Jarkko Okkonen

”Suomessa veden etäluenta on kasvanut merkittävästi viimeisten vuosien aikana ja olemme WRM Systemsissä olleet alusta asti kehittämässä palvelua vesilaitoksille mittarien hallintaan, veden kulutuksen ja verkoston vesitaseiden seurantaan, lisäksi palvelun kautta on mahdollisuus viestiä suoraan asiakkaille muun muassa mittareiden vaihdoista ja verkoston saneerauksista massatekstiviestien muodossa”, kertovat Happonen ja Okkonen.

Jatkossa Digita toimii luentapalvelun myyjänä ja WRM Systems palvelun kehittäjänä ja ylläpitäjänä. Digita vastaa asiakassuhteista, sopimuksista, laskutuksesta ja markkinoinnista. WRM Systems vastaa palvelun teknisestä toteutuksesta, ylläpidosta, kehityksestä ja tuesta.