Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Bake ‘n Cake leipoo kakkuja uusiutuvalla energialla

Kolme nuorta naista taiteilee upeita täytekakkuja leipomokonditoria Bake´n Caken keittiössä voita ja kermaa säästelemättä. – ”Maku edellä” on meidän mottomme, Vilma Laihonen, Maria Markkanen ja Miida Varjonen nauravat.

– Halusimme hyvällä tavalla perinteisen leipomon, jossa maku on kaiken keskiössä. Leivomme klassisella tyylillä, käytämme voita ja kermaa. Aromeita ja lisäaineita pyrimme välttämään, leipurit kertovat.

Upeissa kakuissa on yleensä tuoreita marjoja ja näyttäviä, sokerista muotoiltuja koristeluja.

– Etsimme jatkuvasti ideoita Pinterestistä ja netistä, mutta valikoimissa pysyvät myös perinteiset pullat, voileipäkakut ja sämpylät, he kertovat.

Naiset tutustuivat toisiinsa ammattikoulun leipomokondiittorin opinnoissa. Jo silloin heillä synkkasi ja syntyi unelma yhteisestä leipomosta. Unelma toteutui reilut neljä vuotta sitten.

Kaikki kolme ovat leiponeet pienestä pitäen.

– Minä kirjoitin jo 6-vuotiaana ystäväkirjaan, että unelma-ammattini on leipuri, Varjonen muistelee.

Kuin toinen koti

Bake´n Caken leipurit loihtivat tarjottavia paljon yksityistilaisuuksiin, erityisesti täytekakkuja ja kuorrutettuja pikkuleipiä, joista on tullut asiakkaiden suosikkeja.

– Parasta palautetta onkin nähdä valokuvia häätilaisuudesta, jossa ihmiset nauttivat kakkua. Ja erityisen hauskaa on, jos saamme pikkusynttärisankarin hyppelemään riemusta, kun hän näkee kakkunsa, naiset kertovat.

Suikkilan liikekeskuksessa sijaitseva leipomokonditoria on paikallisten suosiossa. Moni vakkari käy pullakahvilla päivittäin.

– Etsimme tiloja pitkään, sillä leipomotoiminta edellyttää tiettyjä juttuja, esimerkiksi lattiakaivot ja hyvän ilmanvaihtojärjestelmän, Laihonen kertoo.

Nuorten yrittäjien alkutaival on sujunut sopuisasti.

– Bake´n Cake on meille kaikille toinen koti ja perhe, yhtä tärkeä ja läheinen, Varjonen sanoo.

Nykyisissä tiloissa on 25 asiakaspaikkaa. Naiset myös vuokraavat tiloja yksityistilaisuuksia varten.

– Tässä työssä on ihanaa, että pääsee toteuttamaan luovuutta ja saa tehdä käsillä. Asiakkaiden kohtaaminen on työn toinen suola, naiset kertovat yhteen ääneen.

Uusiutuvaa energiaa

Leipomossa energiaa kuluu paljon: uuneihin, kylmälaitteisiin, kahvinkeittoon, lämpölevyihin ja yleiskoneisiin. Ei ole siis samantekevää, mitä energia maksaa.

Yrityksellä on Turku Energian Louna Vakio Yrittäjät -etusopimus, joka tarjoaa kiinteähintaisen sähkön kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Leipomo on ottanut sopimuksensa yhteyteen Ekotakuu Sähkö -lisäpalvelun, joka takaa, että heidän käyttämänsä sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa.

– Haluamme toimia vastuullisesti ja meille on siksi tärkeää, että käyttämämme sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvaa, Laihonen sanoo.

– On tosi mukava, että saamme olla auttamassa paikallisia yrityksiä ja voimme tehdä tiivistä yhteistyötä. Ennen koronaa teimme yrittäjäjärjestöjen kanssa kaikenlaisia tapahtumia, mutta ne ovat olleet nyt koronan takia tauolla. Toivottavasti pääsemme syksyllä järjestämään niitäkin, Turku Energian avainasiakaspäällikkö Laura Vihavainen kertoo hymyillen.

Bake´n Cake on Turun Yrittäjien jäsen. Turku Energia tekee yhteistyötä Varsinais-Suomen Yrittäjien ja niiden alajärjestöjen kanssa ja alueen yrittäjäjäsenet saavat etuhintaisen sähkösopimuksen niin yritykseen, kotiin kuin mökillekin. Jäsenille tarkoitetun sähkösopimuksen hinnat löytyvät täältä.

Turku Energia
www.turkuenergia.fi