Assyn tiimiä ladontakoneen äärellä: Teppo Korpi (vas.), Ismael Al-Mohammad Al-Hajji, Tero Salokannel ja Pasi Korpi.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Assy Oy – elektroniikan sopimusvalmistusta 30 vuoden kokemuksella

Salolainen Assy Oy tarjoaa asiakkailleen kustannustehokkaita ratkaisuja ja nopeita toimituksia. Elektroniikan sopimusvalmistukseen erikoistuneelta yritykseltä tilataan tyypillisesti muun muassa johtoja, kaapeleita ja virtapiirejä. Toisinaan asiakkaat haluavat valmiita laitteita koottuna, koteloituna, testattuna ja jopa myyntipakkauksissaan.

Marraskuussa 30 vuotta täyttävän Assyn asiakkaina on niin yhden hengen insinööritoimistoja kuin suuria toimijoitakin. Yritys toimittaa tuotteita koko Suomen alueelle, tarvittaessa ulkomaillekin.

–Meiltä voi kysyä neuvoa mihin tahansa alaamme liittyvään asiaa, ja pystymme tarvittaessa myös ohjaamaan asiakasta eteenpäin, sanoo Assyn toimitusjohtaja Juhani Falck. Hän on itse koulutukseltaan radioasentaja, armeija-aikanaan hän kouluttautui tutka-asentajaksi ja sen jälkeen tietokoneteknikoksi.

Assy sai alkunsa, kun eräs Falckin yhteistyökumppani tunsi firman, joka tarvitsi uutta johtajaa ja omistajaa. Tutustuttuaan yritykseen Falck päätti, että riski ostaa yritys oli liian iso, mutta hän perusti oman yrityksen, ja hankki kyseisen yrityksen liiketoiminnan.

Toimitusjohtaja Juhani Falck

Ensin kaikki näytti hyvältä, mutta sitten iski lama. Onneksi asiakkaana oli matkapuhelinyhtiö Benefon, jolla meni lamasta huolimatta lujaa. Jossain vaiheessa Benefon oli Assylle niin suuri asiakas, että se toi jopa 80 prosenttia yrityksen liikevaihdosta. Benefonin jälkeen asiakkaana oli hetken ajan myös Nokia, sittemmin asiakkaaksi on löytynyt eri kokoisia yrityksiä Suomesta. Lisäksi ASSY Oy:n suunnittelemia ja valmistamia tuotteita myydään ympäri maailmaa.

Assy toimii nykyisin Vaskiolla, ja valmistuksen lisäksi yritys myös suunnittelee piirilevyjä.

Falck iloitsee siitä, että kotimainen, varma toimija on noussut yhteistyökumppanina arvokkaaksi, kun asiakkaat osaavat arvostaa laatua, ja tuotteiden kuljetus ulkomailta on koko ajan kallistunut ja toimitusvarmuus on heikentynyt.

–Työmme vaatii monipuolista osaamista, joten onneksi meillä on erittäin hyvät työntekijät, joilla on pitkä osaaminen alalta, Falck sanoo.

Assy Oy

assy@assy.fi

p.+358-2-7366700

Onnenperäntie 486

25260 Vaskio