Havainnekuva Axlan Tuusulaan avattavasta huippumodernista logistiikkakeskuksesta Mrec Investment Management Oy
Uutiset

Åland Postin uusi verkkokauppaan erikoistuva automaattivarasto valmistuu kesällä Tuusulaan

Åland Post ilmoittaa merkittävästä laajentumisesta verkkokauppalogistiikkaan erikoistuneen Axla Logistics -brändinsä alla. Yhteistyössä Mrec Investment Management Oy:n ja Slättö Förvaltning AB:n hallinnoiman logistiikkayhtiö Evolvin kanssa Åland Post on allekirjoittanut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen uuden 6,000 m² logistiikkakiinteistön rakentamiseksi Tuusulan Sulan teollisuusalueelle. Alue sijaitsee strategisesti lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää ja pääväyliä. Logistiikkakeskus tukee automatisoiduilla palveluillaan suomalaisten verkkokauppojen pyrkimyksiä kasvattaa ja tehostaa liiketoimintaansa vastuullisesti.

Åland Post panostaa vastuullisuuteen 

Hanke toteutetaan korkeiden ESG-tavoitteiden mukaisesti suunnittelusta toteutukseen. Kiinteistö rakennetaan EU-taksonomian vaatimusten mukaisesti, A-energialuokkaan, ja tavoitteena on saavuttaa BREEAM Excellent -sertifiointi. Vuokrasopimus on myös linjassa Green Lease -tavoitteiden kanssa.  

”Uusi logistiikkakiinteistömme Tuusulassa on moderni kokonaisuus, joka täyttää vastuullisuustavoitteet monipuolisesti. Meille on tärkeää tarjota kestäviä ja monipuolisia palveluita, jotka tukevat myös asiakkaidemme vastuullisuutta”, sanoo Axla Logisticsin Business Area Director, Jari Hyle. 

Parempia logistiikkapalveluja suomalaisille verkkokauppiaille automaattivaraston avulla 

Logistiikkakeskuksen keskiössä on AutoStore™-automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä (ASRS), jonka toimittaa Element Logic Oy. Järjestelmä mahdollistaa entistä joustavamman ja tehokkaamman logistiikkatoiminnan, minkä ansiosta uuden logistiikkakeskuksen asiakkaille kyetään tarjoamaan markkinan edistyneimpiä 3PL-palveluita.  

”Investointi AutoStore-teknologiaan tuo asiakkaiden saataville markkinoiden tehokkaimmat ja skaalautuvimmat keräily- ja varastointiratkaisut suoritehinnalla. Kokemuksemme mukaan siirtyminen manuaalivarastosta automaatioratkaisuun nopeuttaa ja tehostaa merkittävästi verkkokaupan toimintaa. Lisäksi se tarjoaa vahvan selkänojan kasvuun ilman huolta logistiikasta”, yli 350 AutoStorea toimittaneen Element Logicin Suomen liiketoiminnasta vastaava Antti Lumme kertoo. 

Åland Postin osana toimiva Axla Logistics on verkkokauppalogistiikan johtava asiantuntija Suomessa 

Axla Logisticsilla on kokemusta verkkokaupan logistiikasta yli 20 vuoden ajalta Pohjoismaissa ja Euroopassa. Investointi Tuusulaan lujittaa sen asemaa verkkokauppalogistiikan johtavana asiantuntijana Suomessa. Nyt toteutettava kiinteistöhanke on merkittävä askel eteenpäin sekä Axla Logisticsille että koko suomalaiselle verkkokauppa-alalle.