Tekniikan tohtori ja hallitusammattilainen Ainomaija Haarla toimii enkelisijoittajana useassa eri alan startupissa.
Uutiset

Ainomaija Haarla on vuoden bisnesenkeli – “Annan tilaa toimia ja ajatella isosti”

Tekniikan tohtori ja hallitusammattilainen Ainomaija Haarlalle on myönnetty Vuoden bisnesenkelin tunnustus. Haarla keskittyy startup-sijoituksissaan ekologisesti kestävään liiketoimintaan. 

Tekniikan tohtori ja hallitusammattilainen Ainomaija Haarla toimii enkelisijoittajana useassa eri alan startupissa ja kasvuyrityksessä. Startup-sijoituksissaan Haarla keskittyy tällä hetkellä kestävästi tuotettuihin materiaaleihin (tekstiili, rakennus ja kosmetiikka) sekä juomaveden tuottamiseen ja vedenkäsittelyyn liittyviin ratkaisuihin.

“Haarla tunnetaan kollegoidensa parissa tekijänä, joka on aina valmis auttamaan niin kollegojaan, startup-yrittäjiä kuin muitakin toimijoita kentällä sekä jakamaan oppejaan opiskelijoilleen Aalto yliopistossa”, toteaa jakoperusteista Suomen bisnesenkeliverkosto FiBAN ry:n puheenjohtaja Reima Linnanvirta.

Haarla iloitsee saamastaan tunnustuksesta: “Enkelisijoittajana kultainen sääntöni on antaa yrityksen johdolle tilaa toimia ja ajatella isosti. Tavoitteissaan tulee olla pitkäjänteinen ja sinnikäs, mutta tarpeen tullen osata myös joustaa.”

FiBAN ry jakaa vuosittain kunniamaininnat ansioituneille bisnesenkeleille sekä bisnesenkelitoimintaa Suomessa edistäville henkilöille ja tahoille. Haarlan lisäksi vuonna 2021 kunniamaininnan saivat Jussi Autere ja Fernando Herrera parhaasta bisnesenkeliexitistä (Nordcloud). 

Aikaisempia Vuoden bisnesenkeli -palkittuja

2019: Ali Omar
2018: René Kromhof
2017: Hannu Hamari
2016: Kim Väisänen
2015: Leena Niemistö
2014: Ari Korhonen
2013: Jari Ovaskainen

Lisätietoa FiBAN ry:n jakamista kunniamaininnoista täällä.