Yhteiskuvassa vasemmalta Julius Håkans, Mari Håkans, pormestari Minna Arve ja Joakim Håkans.
Uutiset

25. Matkailun Oskari myönnettiin Håkansin perheelle telakka-alueen kehittämisestä

Ruissalon historiallisen telakka-alueen monipuolinen kehittäminen ja alueen avaaminen yleisölle toi Visit Turun vuosittaisen Matkailun Oskarin Håkansin perheelle.

Pormestari Minna Arveen ojentaman palkinnon otti vastaan toimitusjohtaja, merikapteeni Joakim Håkans perheineen.

Palkinnon perustelut korostavat alueen monipuolista kehittämistä:

Vuoden 2021 Matkailun Oskarilla palkitaan perhe, joka on investoinut merkittävästi ja näyttävästi matkailuelinkeinoon sekä juhla- ja tapahtumatoimintaan. Ruissalon telakka-alueen kehitystyö on yhdistänyt saariston, Ruissalon ja Turun historiallisen ja edelleen elävän telakkaelinkeinon nykyaikaiseen tapahtumateollisuuteen ainutlaatuisella ja rouhealla tavalla.

Alueelle on toteutettu kaksi upeaa, suurta ja suosittua tapahtumasalia. Toinen saleista on moderni ja toinen perinteinen telakkahalli, jossa bonuksena on jopa klassiselle musiikille soveltuva akustiikka. Alueella on nykyisin myös sisustusliike, ravintola, pizzeria ja viinibaari, vierasvenesatama, opastettuja kierroksia ja kesäteatteritoimintaa. Nämä muodostavat inspiroivan ja modernin kokonaisuuden, joka tuo esiin maukkaan ruoan ja tarjoaa kiinnostavan vierailukohteen sekä turkulaisille että matkailijoille.

Ruissalon telakka-alue ja sen historia on avautunut suurelle yleisölle uudella tavalla. Kehitystyössä mukana on ollut koko Håkansin perhe, joka on tehnyt upean matkailu- ja kulttuuriteon ja ansaitsee siksi Matkailun Oskarin.

Toimitusjohtaja Joakim Håkans on ilahtunut Visit Turun antamasta tunnustuksesta.

– Lämmin kiitos palkinnosta, tämä menee koko perheelle. Hienoa että minun, perheen ja koko tiimimme hartiavoimin tekemä työ on huomattu.

Håkans kertoo telakka-alueen tapahtuma- ja matkailutoiminnan kehittämisen käynnistyneen kuin vahingossa Turun sataman myydessä Åbo Båtvarvin Håkansille ja varustamon varikon siirtyessä Pansiosta Ruissaloon.

– Huomasimme pian, että alue kiinnostaa ihmisiä, joten lähdimme tarjoamaan heille lisää palveluita. Hiljalleen alueen matkailullinen palvelutarjonta on kehittynyt ja kasvanut tärkeäksi osaksi liiketoimintaamme. Alue on ainutlaatuinen ja kiinnostava yhdistelmä varustamon arkea ja elämyksellisiä palveluita, sanoo Joakim Håkans.

Matkailun Oskari -palkinto jaettiin nyt 25. kertaa. Vuosittaisen perinteen käynnistäjänä on ollut matkailujohtaja Anne-Marget Hellén, jonka osalta palkinto on viimeinen ennen eläkkeelle siirtymistä.

Ruissalon telakka – Åbo Båtvarv

Ruissalon Telakka on käynyt läpi vauhdikkaan muutoksen historiallisen Turun Veneveistämön (1889–1954) kiinteistökokonaisuuden siirryttyä Turun kaupungilta Håkansin perheyrityksen omistukseen. Alfons Håkansin varustamotoiminnan rinnalla alueesta on tullut merkittävien investointien ja rohkeiden visioiden seurauksena niin turkulaisten kuin kauempaakin Ruissaloon saapuvien vieraiden suosikkikohde. Isot tapahtumat, yritysjuhlat, kesähäät, pikkujoulut, kesäteatteri, uiva venenäyttely, konserttitapahtumat ja klassikkoveneiden regatta ovat esimerkkejä onnistuneista tapahtumista. Kesäpizzeria Zaké sekä 2021 kesällä ovensa avannut, ympärivuotinen Tenlén BBQ & Smokery ovat tuoneet laadukkaan lisän Turun monipuoliseen ravintolatarjontaan. Ruissalon Telakka vastaanottaa myös vierasveneitä laadukkaasti varustettuun ja viihtyisään Roope-satamaansa. Alueella toimii kesäaikaan myös vahvaa suosiota nauttiva sisustusliike & kahvila Avelia.

Matkailun Oskarit kautta aikojen

2020                Håkansin perhe, Ruissalon telakka
2019                Ritva ja Pekka Niemi, Sunborn Group
2018                Antti Sippola, Turun Osuuskauppa
2017                Teija Raninen, Länsi-Suomen Elokuvakomissio
2016                Paavo Nurmi Festival
2015                Ted Wallin, Art Bank ja Pauliina Räsänen & Slava Volkov, ArtTeatro
2014                Heikki Hartela, Hartela Oy
2013                Kustavin kunta
2012                Flow Park
2011                Neitsytperunafestivaalit, Turun Silakkamarkkinat ja Turun Keittiömestarit ry
2010                ÅST Les Misérables
2009                Heikki Salmela, Marina Palace Hotel
2008                Pekka Jokisuu, Kultaranta Resort ja Eero Laaksonen, Utö Havshotel
2007                Arno Kasvi
2006                Föriäijä Markku Heikkilä, Aiju von Schönemann ja Turun Matkailuoppaat ry
2005                Vihreä Kolmio
2004                Juhana Herttuan Renessanssijuhlat
2003                Keskiaikatapahtuma ja Keskiaikaiset markkinat
2002                Dennis Livson, Muumimaailma
2001                Ia ja Ralf Ölander
2000                Aulis Ruostepuro
1999                Eivor ja Stefan Jensen, Rosita Oy
1998                Pyörävuokraamo Carfield
1997                Pentti-Oskari Kangas, Höyrylaivaosakeyhtiö s/s Ukkopekka