Uutiset

Yrittäjät tukevat laajalti koronapassia

Koronapassi saa vahvan tuen yrittäjiltä. Suomalaisista yrittäjistä 74 prosenttia kannattaa koronapassia, tuore Yrittäjägallup osoittaa. ”Yrittäjät näkevät, että koronapassi auttaisi talouden avaamista ja yritysten menestymistä”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi.

Kantar kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjien näkemyksiä koronapassiin elokuussa. Yrittäjägallupissa vastaajia oli 1040. Kysymyksessä todettiin, että koronapassi sisältäisi tiedot rokotuksista, negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta koronasta.

Yrittäjistä 18 prosenttia ei kannata koronapassia. Kahdeksan prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

– Koronapassilla on myös merkittävä vastustus yrittäjäkunnassa. Monet näkevät siitä ongelmia, esimerkiksi asiakkaiden yhdenvertaisen kohtelun näkökulmasta”, Pentikäinen sanoo.

Mitä isompi yritys, sitä enemmän koronapassia kannatetaan. Yli kymmenen hengen yrityksistä 82 prosenttia tukee koronapassia. Nuoret yrittäjät vastustavat koronapassia selvästi muita enemmän. Alle 40-vuotiaista yrittäjistä kolmannes vastustaa koronapassia.

Koronapassin kannatus on hieman vahvempaa Suomen Yrittäjien jäsenkunnassa kuin ei-jäsenten parissa. Yrittäjien jäsenistä koronapassia tukee 76 prosenttia ja ei-jäsenistä 69 prosenttia,