Johanna Paalasmaa
Hyvä tietää, kumppanuus

Yrittäjä: nosta oma hyvinvointisi ykköseksi

Yrittäjän työhyvinvoinnin tulisi olla kullanarvoisessa asemassa jokaisella yrittäjällä. Jos yrittäjä uupuu, kuka pyörittää toimintaa? Vastoinkäymiset kasautuvat, näkökulmat kapenevat eikä ratkaisuja synny. Arjesta tulee selviytymistä, joka voi johtaa myös yritystoiminnan vaikeutumiseen. Silti omaa jaksamista ja toimintakykyä ylläpitävät asiat ovat jopa kliseisen yksinkertaisia.

Tee päätös: tänä vuonna laitat hyvinvointisi ykköseksi, jotta pystyt, innostut ja pärjäät! Kyynisyys pysyy poissa, kun itselläsi on hyvä olla. Tunti päivässä itseesi tuo paljon enemmän lisää kuin ottaa. Tässäpä siis tärkeitä kulmakiviä – Kokeile ja ylläty!

TÄRKEIN TYÖKALUSI – SINÄ

Aivosi ovat tärkein tietokoneesi ja kehosi moottorisi. Itsensä johtaminen on avainsana. Lihaksia pitää käyttää, niveliä liikuttaa, levätäkin pitää! Annatko aivoillesi oikeaa ravintoa ja huoltoa, jotta se toimii? Ei dieselautokaan käy bensalla pitkään ennen kuin tilttaa. Säilytä myös kosketus itseesi, siihen kuka olet.

SELKEÄ PÄÄMÄÄRÄ

Jos et tiedä mitä haluat tehdä tai minne johtaa toimintaasi, miten tiedät miten toimia? Tekemisestä tulee epämääräistä haahuilua, joka turhauttaa, vie turhaa aikaa ja stressaa.

YMPÄRÖI ITSESI INSPIROIVILLA IHMISILLÄ

USKO HYVÄÄN

Vaikka mielesi välillä yrittääkin, älä anna sen hukuttaa sinua negatiiviseen suohon. Käännä katseesi vaikka väkisin positiivisiin asioihin. Niitä löytyy aina.

ANNA AIKAASI MYÖS MUILLE TÄRKEILLE ASIOILLE

Niille asioille, joista voimaannut ja nautit. Niitä pitää näkyä ajankäytössäsi joka viikko. Tee joka päivä sellaisia valintoja, joiden kanssa sinun on hyvä elää.

PUHU, PUHU ja PUHU

Ääneen puhuessa asiat saavat usein oikeat, realistiset mittasuhteet ja jäsentyvät joksikin paljon järkevämmäksi. Usein myös ratkaisu löytyy tässä vaiheessa.

PALKITSE ITSEÄSI

Kuka sinua palkitsee, jos et sinä? Usko pois, olet palkintosi ansainnut.

LAITA HYVÄ KIERTÄMÄÄN

Se tekee uskomattoman hyvää myös itselle. Kokeile!

Yksin ei tarvitse selviytyä. Pyydä rohkeasti apua! Minä ja muut osaajakollegani Turku Science Park Oy:n Yrityspalveluyhdistyksen verkostossa olemme apunasi, kun sitä tarvitset.

Voimauttavaa vuotta jokaiselle! 

Johanna Paalasmaa,

Työhyvinvoinnin ja henkilöstöjohtamisen asiantuntija, Yrittäjä

Luotsi Työelämäpalvelut Oy

Kirjoittaja kuuluu seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:n yrityspalveluverkostoon, jonka jäsenyrityksiltä saat yrityspalveluiden kautta kertaluontoista apua maksuttomasti.