Palkinnon vastaanotti yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Paljakka puolisonsa Anne Paljakan kanssa. Kuvat: Sander Vill
Uutiset

Vuoden yritys 2021 Varsinais-Suomessa on Loimaan Kivi Oy

Loimaan Kivi Oy palkittiin lauantaina maakunnallisella vuoden yritys 2021 palkinnolla Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa. Palkinnon vastaanotti yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Paljakka puolisonsa Anne Paljakan kanssa.

– Loimaan Kiven ansiokas satavuotinen historia kertoo siitä, että yrityksessä on tehty monia asioita oikein. Yritys on päässyt näkemään aikojen saatossa niin nousu- kuin laskukausia, joista kaikista se on selvinnyt kunniakkaasti. Kyseessä on menestystarina, joka jatkuu edelleen, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kertoo.

Loimaan Kivi Oy on 100-vuotias perheyritys, joka on profiloitunut kivialalla todelliseksi moniosaajaksi graniitin jalostajana. Yrityksen päätuotteita ovat hautakivet sekä rakennuskivet. Myös yksilölliset ja laadukkaat ratkaisut sisustuskivissä kuuluvat Loimaan Kiven tuotevalikoimaan. Vuosien saatossa yhteistyötä on tehty niin huippukuvanveistäjien kuin muiden taiteenlajien osaajien ja designerien kanssa.

Loimaan Kivi perustettiin vuonna 1921 kiertävän kivenhakkaajan, Antti Palinin toimesta, jonka perheen omistuksessa yritys oli yhdeksänkymmentä vuotta. Vuonna 2011 Loimaan Kivi koki omistajanvaihdoksen, jonka johdosta omistus siirtyi yrityksessä työskennelleelle Mikko Paljakalle.

Yritys on graniittisten kivien jalostuksen johtava toimija Pohjoismaissa, joka nojaa toiminnassaan jatkuvaan tuotekehitykseen, alan viimeisimpään teknologiaan, suomalaiseen graniittiin kuin myös osaavaan ja kehittyvään henkilökuntaan. Loimaan Kivi haluaa vaalia kivialan perinteitä ja arvostaa kädentaitoja.

Myös ympäristönäkökulmat ovat tärkeitä Loimaan Kiven toiminnassa, joka haluaa olla osaltaan rakentamassa kestävää ja ekologista Suomea. Siksi yritys onkin tehnyt kivenjalostuksessa isoja satsauksia tehtaan energiakulutuksen vähentämiseen. Suomalaisen luonnonkiven hiilijalanjälki on itsessään matala, ja niiden pitkä elinkaari ja huoltovapaus tekevät niistä kilpailukykyisen vaihtoehdon myös tulevaisuuden rakentamisessa.

Palkinnon vastaanottivat Logomossa lauantaina toimitusjohtaja Mikko Paljakka puolisonsa Anne Paljakan kanssa.

-Yrittäjyys on kova laji ja niin sen kuuluukin olla. Ei ole toista ryhmää ihmisiä, joilla olisi niin suuri vastuu yhteistkunnan pystyssä pitämisestä kuin yrittäjällä ja yritysten työntekijöillä. Olkaamme ylpeitä vastuustamme yhteiskunnassa ja kiitollisia vahvasta uskosta, joka on meillä yritystoiminnan jatkumiseen, sanoo toimitusjohtaja Paljakka kiitospuheessaan.