Uutiset

Vuoden positiivisimmat palkittiin, Turun positiivisin on tuttu radioääni

Vuoden positiivisimmat henkilöt Turusta, Naantalista ja Rymättylästä on palkittu. Turun positiivisimman titteliä kantaa nyt radiojuontaja, toimittaja Marianne ”Maisku” Holmström. Naantalin positiivisin on matkailuopas Mirja Kujala ja Rymättylästä palkittiin maanviljelijä, pitopalveluyrittäjä Kaisa Suovanen. Poikkeuksellinen kunniamaininta jaettiin tänä vuonna Tampereelle.

Turun positiivisimman valinnasta vastaa paikallinen raati, johon ovat kuuluneet matkailujohtaja Anne-Marget Hellén, raadin puheenjohtajana kirjailija ja matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas sekä aiempina vuosina positiivisimpina palkittuja henkilöitä. 

Turun positiivisin on radiotoimittaja Maisku Holmström

Radio Auran Aaltojen radiotoimittaja ja tuottaja Marianne ”Maisku” Holmström on tuttu ääni useimmille turkulaisille. Raadin luonnehdinnan mukaan ”hän luo kuulijoilleen hyvää mieltä ja iloa positiivisella asenteellaan ja sympaattisilla juonnoillaan. Maisku Holmströmin lämpimän ja ystävällisen äänen myötä alkaa aurinko paistaa. Tämän media-alan moniosaajan valinta Vuoden positiivisimmaksi turkulaiseksi pohjautuu hänen pitkäaikaiseen työhönsä Turussa, turkulaisten hyväksi. Paikallisen radiokanavan merkitys alueen uutisten ja ilmiöiden valottamisessa ja tuomisessa turkulaisten arkeen on suuri.

– Olen hyvin hämmentynyt valinnasta, mutta luonnollisesti erittäin kiitollinen, iloinen ja otettu. Ennen kaikkea olen valtavan onnellinen siitä, että olen onnistunut työssäni, jos pystyn välittämään kuuntelijalle hyvää mieltä ja tunteen, että olen radiossa häntä varten, sanoo Holmström.

Maisku Holmströmin mukaan positiiviseen ajatteluun voi opetella. Positiivisuus lähtee hänen näkemyksensä mukaan kunnioituksesta itseä, muita ihmisiä ja koko luomakuntaa kohtaan. Hän uskoo myös, että kiitollisuus lisää onnellisuutta.

– Uskon siihen, että elämässä saa olla onnellinen ja onnellisuutta riittää aivan kaikille, mutta oman ajattelun muokkaamiseen tarvitaan työtä ja työkalut. Itse uskon kiitollisuuden voimaan ja olen pitänyt muun muassa kiitollisuuspäiväkirjaa, hän kertoo.

Heidekenillä syntynyt Marianne Holmström aloitti radiouransa vuonna 1994 Valkeakoskella, josta ura jatkui tamperelaisen Radio 957:n kautta Turkuun Radio Sataan. Ennen Auran Aaltoja Holmström toimi aluetuottajana ja toimittajana Radio Cityllä ja Iskelmässä. Auran Aaltojen siirryttyä osaksi Bauer Median audioperhettä, radio muutti Aurajokirantaan vanhaan Auran panimoon.

– On ollut suuri kunnia päästä jälleen tekemään turkulaista paikallisradiota. Auran Aallot on tärkeä turkulaisille ja kollegani Ville Klamin kanssa odotamme innolla, että pääsemme kehittämään turkulaisten omaa kanavaa entistäkin paremmaksi, Holmström iloitsee.

Vapaa-ajallaan Holmström on pitkään toiminut Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisena, nykyään SPR Turun osaston varapuheenjohtajana sekä ystävä- ja viestintäkouluttajana. Vapaaehtoistyöstä Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi hänelle Suomen Punaisen Ristin pronssisen ansiomitalin loppukesällä 2021. Vapaa-aikaan kuuluvat myös nuorkauppakamaritoiminta senaattorina ja mökkeily Korppoossa.

Naantalin positiivisin 2021: Naantali-opas ja yhdistysaktiivi Mirja Kujala

Mirja Kujala tunnetaan Naantalissa parhaiten Naantali-oppaana jo yli 30 vuoden ajalta. Raadin mukaan ”mielenkiintoiset kierrokset Naantalissa ja Kultarannassa ovat Mirja Kujalan ydinosaamista, hän tuntee Kultarannan ja sen historian kuin omat taskunsa. Yhdessä muiden Naantalin oppaiden kanssa Mirja Kujala on rakentanut lukuisia Naantalin historiaan perustuvia teemakierroksia kaikenikäisille vieraille, jotka hän ottaa vastaan avosylin. Aina hyväntuulinen Mirja valloittaa ihmiset aurinkoisuudellaan.”

Naantalin hyväksi Mirja Kujala on vuosien ajan työskennellyt myös Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksessä sekä Vallis Gratiae -kotiseutuyhdistyksessä, viimeiset vuodet kotiseutuyhdistyksen puheenjohtajana.

Mirja Kujala on palkittu Vuoden 2020 Kulttuurintekijä Naantalissa -palkinnolla.

Rymättylän positiivisin 2021: maanviljelijä ja pitopalveluyrittäjä Kaisa Suovanen

”Kaisa on sinnikäs ja valoisasti tulevaisuuteen katsova rymättyläläinen, joka viljelee sukutilaansa Rymättylän Heinäisissä yhdessä perheensä kanssa. Työssään maanviljelijänä hän jatkaa isosisänsä ja isänsä sukutilaa ja elämäntyötä ylpeydellä, kutsumuksella ja ilolla. Lisäksi Kaisa Suovanen toimii suosittuna pitopalveluyrittäjänä. Turun ammatti-instituutista kokiksi valmistunut Suovanen on voittanut useita ruuanlaittoon sekä reseptiikkaan liittyviä kilpailuja”, Turun raati perustelee.

Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet yrittäjille haastavaa aikaa, mutta Suovanen kertoo, että viime kesä oli jo todella positiivinen, ja tähän syksyynkin on mukavasti töitä pitopalvelussa. Sukutilalla viljellään lisäksi varhaisperunaa, viljaa ja öljykasveja.

-Kun on tällainen moniyrittäjä, niin töitä on aina niin paljon, ettei asioita ehdi murehtia, Suovanen sanoo.

Kunniamaininta Tampereelle

Tänä vuonna raati myönsi myös kunniamaininnan jääkiekkovalmentaja Raimo ”Raipe” Helmiselle, ”joka toi keväällä 2021 Turkuun ja turkulaisille hunajaisen hurmoksen”. Raati ei kuitenkaan palkitse häntä Vuoden positiivisimpana turkulaisena, sillä hän sattuu olemaan tamperelainen.

Vuoden Positiivisimman valinnan on ideoinut Positiivareiden Juhani Töytäri, jonka toimesta valintoja on tehty jo vuodesta 1993. Palkinnolla halutaan muistuttaa myönteisen elämänasenteen merkityksestä.

Vuoden positiivisimman turkulaisen palkinnon ovat aiemmin saaneet mm. taiteilija Michael Monroe (2013), tähtitieteen professori Esko Valtaoja (2014), kirkkoherra Jouni Lehikoinen (2015) sekä työyhteisövalmentaja Anja Hyysalo (2016), baarimestari ja ravintola-alan kouluttaja Tanja Raunio (2017), yrittäjä, kondiittori Mikko Hietala (2018), kirjailija Niina Repo (2019) sekä kalakauppias Johan Hellsten (2020).


Kuvassa vasemmalta oikealla: Maisku Holmströ, Raimo Helminen, Mirja Kujala ja Kaisa Suovanen.