Vuoden kasvuyritykset valitsi Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo, jonka valinnat perustuivat neljään arviointikriteeriin: markkinapotentiaali, tiimi, näytöt ja kasvukyky.
Uutiset

Vuoden kasvuyritykset 2021 ovat Luomoa Oy ja Unikie Oy

Vuoden kasvuyritykset valitsi Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo, jonka valinnat perustuivat neljään arviointikriteeriin: markkinapotentiaali, tiimi, näytöt ja kasvukyky.

Luomoa Oy on espoolainen kasvuyritys, joka on kehittänyt uudenlaisen modulaarisen sisärakentamisen järjestelmän, jolla voidaan tehdä muuntojoustavia tiloja ekologisesti, tarkasti ja aikaa säästäen niin uudis- kuin saneerauskohteisiin.

– Luomoalla on vahvoja näyttöjä kasvusta ja vahva myyntiputki, joka on avautumassa kansainvälisille markkinoille. Yrityksen toiminnan keskiössä on vahva kiertotalousajattelu, valtakunnallisen tuomariston puheenjohtaja Lennu Keinänen sanoo.

Unikie Oy on tamperelainen teknologiatalo, joka kehittää teknologiaa suojattuihin reaaliaikaisiin prosesseihin ja tarjoaa konsultointia niihin liittyviin tarpeisiin.

– Unikiella on selkeät näytöt kasvusta sekä mahdollisuus kasvattaa globaalia liiketoimintaa. Yrityksellä on vakuuttavat, kotimaiset ja kansainväliset asiakkaat ja kova kasvuvauhti, Keinänen sanoo.

Valtakunnallisen tuomaristo kunniamaininnan sai helsinkiläinen Nordic Sales Crew Oy. Yleisön suosikiksi äänestettiin vaasalainen Skycode Oy.

Vuoden kasvuyritys: tuomaristo ja valintaprosessi

Vuoden kasvuyritykset valitsi Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo, jonka valinnat perustuivat neljään arviointikriteeriin: markkinapotentiaali, tiimi, näytöt ja kasvukyky. Valtakunnallisessa tuomaristossa ovat mukana Anssi Lehikoinen, Jaakko Salminen, Juho Risku, Lennu Keinänen, Unna Lehtipuu ja Vera Backström.

Vuoden kasvuyritys -valintoja varten TOP 10 -yritykset jaettiin pienten ja keskisuurten kasvuyritysten ryhmään. Jako perustuu TOP 10 -yritysten liikevaihdon mediaaniin, joka on noin 1.5 miljoonaa euroa. Yli 1.5 miljoonaa vaihtavat viisi yritystä kisaavat keskisuurten sarjassa, ja alle mediaaniarvon vaihtavat kisaavat pienten kasvuyritysten sarjassa.

Pienten kasvuyritysten sarjassa olivat Sitema Oy, Luomoa Oy, Kovasat Oy, Asqella Oy ja Geyser Batteries Oy. Keskisuurten kasvuyritysten sarjassa olivat: Unikie Oy, Puhdistamo Real Foods Oy, High Metal Oy, Nordic Sales Crew Oy ja Drop Design Pool Oy.

Kasvu Open on kasvuyritysten sparraaja

Vuoden kasvuyritykset valittiin Kasvu Openin Kasvupolku-sparraukseen osallistuneiden kasvuyritysten joukosta. Kasvu Openin Kasvupolku-sparraukseen haki yli 500 kasvuyritystä. Sparraukseen valittiin yli 200 kotimaista pk-sektorin kasvuyritystä.

Kasvu Open on valtakunnallinen kasvuyritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksutonta apua liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun.

Kasvu Open -sparraukseen osallistuu vuosittain satoja kasvuyrityksiä. Sparrausten teemoja ovat esimerkiksi yrityksen markkinointi, rahoitus, kansainvälistyminen ja ulkomaankauppa. Sparraajina toimivat vapaaehtoiset kasvun asiantuntijat. Kasvu Open Oy on voittoa jakamaton yhtiö.