Vihannekset
Tukea voi hakea viljelijä, jolla on vähintään yksi hehtaari puutarhakasvien viljelyalaa. Varastoitujen tuotteiden tulee olla viljelijän itsensä tuottamia.
Uutiset

Viljelijöiden puutarhatuotteiden varastointituki on haettavissa Vipu-palvelussa 1.–16.11.2022

Tukea puutarhatuotteiden varastointiin voi hakea marraskuussa verkkoasiointipalvelu Vipussa (https://vipu.ruokavirasto.fi). Tukeen oikeuttavia puutarhatuotteita ovat kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli ja valkokaali. Tuki haetaan marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien perusteella.

Tukea voi hakea viljelijä, jolla on vähintään yksi hehtaari puutarhakasvien viljelyalaa. Varastoitujen tuotteiden tulee olla viljelijän itsensä tuottamia. Varastointiin käytettävän varaston on oltava hänen hallinnassaan ja täytettävä sille asetetut vaatimukset. Tukea hakevan viljelijän pitää olla yli 18-vuotias. Jos tukea haetaan yhteisölle, vähintään yhden yhteisön jäsenistä on oltava yli 18-vuotias.

Tukisumma määräytyy varastomäärien keskiarvosta

Viljelijän on pidettävä kirjaa varastoitavista tuotteista 1.11.–31.12.2022. Tuen määrä lasketaan marras- ja joulukuun puutarhatuotteiden varastomäärien keskiarvosta. Tukea hakiessaan viljelijä ilmoittaa marraskuun varastomäärän 1.11. tilanteen mukaan. Hakijan on ilmoitettava lisäksi viimeistään 31.1.2023 varastomäärät 15.12. tilanteen mukaan. Joulukuun varastomäärän ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, jos varastoissa ei joulukuussa ole enää tuotteita.

Tuki haetaan Vipu-palvelussa

Sekä hakemuksen että joulukuun varastomääräilmoituksen voi tehdä Vipu-palvelussa. Hakeminen verkossa on nopeaa, sillä varastojen perustiedot voi esitäyttää viime vuoden tukihakemuksen tiedoilla. Marraskuussa lähetettävässä hakemuksessa on ilmoitettava kaikki varastot, joista haetaan tukea, vaikka tuotteita ei vielä olisi varastoissa. Joulukuun ilmoituksessa ei voi enää lisätä varastoja.

Ruokavirasto kannustaa asioimaan verkossa, mutta tukea voi edelleen hakea myös paperilomakkeella. Hakulomakkeen 228 ja joulukuun varastomääräilmoituslomakkeen 228B voi tulostaa ruokavirasto.fi-sivustolta. Hakemus ja ilmoituslomake toimitetaan Varsinais-Suomen tai Pohjanmaan ELY-keskukseen tai Ahvenanmaalla valtionvirastoon. Hakulomakkeen 228 palautusaika päättyy 16.11.2022 ja ilmoituslomakkeen 228B palautusaika 31.1.2023. 

Lisätietoja:
Puutarhatuotteiden varastointituki (ruokavirasto.fi)  
Puutarhatuotteiden varastointituen hakuohje (ruokavirasto.fi)