Kuva Roni Lehti
Nimitykset

Vakka-Suomen Puhelin on ostanut Plan 4 IT:n liiketoiminnan

Plan 4 IT Oy on vuonna 2002 perustettu, Turun talousalueella toimiva IT-alan asiantuntijayhtiö. Yhtiön liikevaihto on reilut 0,5 miljoonaa euroa ja se työllistää kolme henkilöä. Yhtiö tuottaa IT-asiantuntijapalveluja sekä myy, asentaa ja konsultoi alan johtavien ICT-valmistajien tuotteita ja palveluita kaiken kokoisille yrityksille ja myös julkiselle sektorille. Liiketoimintakaupalla VSP jatkaa yhtiön IT-liiketoiminnan kasvattamista myös epäorgaanisin keinoin strategiansa mukaisesti.

Liiketoimintakaupan myötä Plan 4 IT:n henkilöstö siirtyy VSP:n palvelukseen. Plan 4 IT:n tuote- ja palvelutarjoama on pääosin sama kuin VSP:lläkin, mutta VSP:n tarjoama on kattavampi ja lisäksi se voi tarjota asiakkailleen myös tietoliikenneyhteydet. VSP ja Plan 4 IT ovat tehneet yhteistyötä jo ennen liiketoimintakauppaa yhteisten asiakkuuksien kautta.

– Liiketoimintakaupan myötä saamme riveihimme lisää kokeneita teknologiaosaajia ja samalla hyvää jalansijaa erityisesti Turun markkinassa. Epäorgaanisen kasvun lisäksi tavoitteemme on tämän liiketoimintakaupan myötä saavuttaa myös vuosittaista orgaanista kasvua, taustoittaa kauppaa VSP:n liiketoimintajohtaja Julle Rintala.

Plan 4 IT:n perustaja ja omistaja Petri Tuomisto on liiketoimintakauppaan tyytyväinen ja siirtyy yrittäjän roolista asiantuntijaksi VSP:n palvelukseen erittäin mielellään. VSP:n IT-liiketoiminnan tavoitteena on auttaa yrityksiä menestymään omassa liiketoiminnassaan, mitä tukee VSP:n erittäin laaja palvelutarjoama sekä kasvollinen palvelu.

– Pitkä yhteistyö VSP:n kanssa teki vaikutuksen, joten päätös liiketoimintakaupasta oli lopulta helppo. Olen iloinen, että Plan 4 IT:n toiminta jatkuu vakavaraisessa ja kasvuhakuisessa yhtiössä, jossa on erittäin asiakaslähtöinen yrityskulttuuri, kattavat palvelut kaiken kokoisille yrityksille, todennetusti laadukkaat toimintamallit sekä erinomaiset voimavarat IT-palvelujen jatkuvaan kehittämiseen, IT-palvelupäällikkönä VSP:ssä aloittava Petri Tuomisto sanoo.

Liiketoimintakaupalla ei ole vaikutuksia Plan 4 IT:n asiakkaiden nykyisiin palveluihin.