AFRYn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki (vas.) ja Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty. Kuva: Jere Hyppönen
Uutiset

Vahanen-yhtiöt siirtyy AFRYn omistukseen

Vahanen-yhtiöt on tehnyt sopimuksen emo- ja tytäryhtiöidensä koko osakekannan myynnistä suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRYlle. AFRYn omistukseen siirtyvät myös Vahanen Environment Oy, Vahanen Development Oy ja RTC Vahanen Turku Oy, joissa Vahanen-yhtiöt on vähemmistöosakkaana. 

Vahanen-yhtiöt on kiinteistö- ja rakennusalan suomalainen konsulttikumppani, joka tarjoaa kiinteistö- ja kaupunkikehitykseen, arkkitehtuuriin, suunnitteluun, rakennuttamiseen ja valvontaan, tutkimuksiin ja tarkastuksiin, energiaan ja kiinteistön elinkaareen sekä ympäristöön liittyviä palveluita. Vahanen palvelee asiakkaita Suomessa 10 paikkakunnalla yli 500 asiantuntijan voimin. 

”Olemme laadukkaalla toiminnallamme herättäneet vahvaa kiinnostusta kilpailijoissa ja sidosryhmissä. Olemme saaneet useita yhteydenottoja varteenotettavilta ostajaehdokkailta, ja harkittuamme asiaa huolellisesti vastasimme myöntävästi AFRYlle. Uskomme, että niin asiakkaamme kuin henkilöstömmekin hyötyvät liittymisestä yhteen maineikkaan, vakavaraisen ja monialaisen konsernin kanssa”, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty

AFRY on Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä, joka vauhdittaa muutosta kohti kestävää yhteiskuntaa. Yritykseen kuuluu 16 000 omistautunutta rakennetun ympäristön, teollisuus- ja energia-alojen sekä digitalisaation asiantuntijaa. 

Räty sanoo, että Vahasen asiakkaiden näkökulmasta tilanne paranee entisestään: ”Käynnissä olevat projektit jatkuvat sujuvasti tuttujen asiantuntijoiden kanssa. Yhdistymisen myötä palvelukapasiteettimme vain kasvaa ja pystymme vastaamaan asiakkaidemme ja markkinoiden tarpeisiin entistä paremmin”. 

“AFRYn tavoitteena on vahvistaa jalansijaa Pohjoismaissa. Vahasen avulla voimme tarjota entistä monipuolisempia ja kattavampia palveluita suomalaiselle kiinteistösektorille ja vahvistaa ympäristöosaamistamme ja siten tukea asiakkaitamme suuremmissa ja vaativammissa hankkeissa. Vahasen vahva osaaminen ja koko rakentamisen ja kiinteistöjen elinkaaren kattavat palvelut antavat meille uusia mahdollisuuksia vauhdittaa kiinteistöille suunnattuja, strategiamme ytimessä olevia kestäviä ja digitaalisia ratkaisuja”, sanoo AFRYn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki

Yrityskauppa vaatii vielä ennen vahvistumistaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Päätöstä odotetaan viimeistään vuoden loppuun mennessä.