Kuvassa vasemmalta oikealle Ella Jokelainen (UUNIn linjajohtaja), Jesse Kylkis (UUNI Martin ravintolapäällikkö), Lauri Kokko (UUNIn toimitusjohtaja).
Uutiset

UUNI-pizzeria juhlii viisivuotista taivaltaan – ”13 ravintolaa ja yli miljoona pizzaa uunista ulos”

Turussa vuonna 2020 perustettu UUNI-pizzeria juhlii lokakuussa viisivuotista taivaltaan. Viiden vuoden aikana pizzaketju on kasvanut Turun Martinkadun kivijalasta yhdeksän kaupungin ja 13 ravintolan ketjuksi, myynyt yli miljoona pizzaa ja työllistää jo yli 70 henkeä.

UUNI sai alkunsa keskellä koronaa, kun ravintolatoiminta pysähtyi ja pizzaa alettiin myydä verkkokaupan kautta kotiinkuljetuksella. Martinkadun ensimmäinen pizzeria avasi ovensa lokakuussa 2020, ja heti avajaispäivänä ovelle kertyi 30 metrin jono.

”Alku oli täyttä kaaosta, mutta asiakkaat löysivät meidät heti. Siitä syntyi tunne, että tällä konseptilla on oikeasti tilaa markkinoilla”, kertoo UUNI-pizzerian perustaja Lauri Kokko.

Laatu ennen kaikkea

UUNIn erottautumistekijä ravintolakentällä on ollut laadukkaisiin raaka-aineisiin panostaminen. Viiden vuoden aikana asiakkaiden kestosuosikeiksi ovat nousseet UUNIn klassinen pepperonipizza ja sienipizza Mushroom Magic.

”Tuote on aina ollut UUNIn kärkenä. Emme ole lähteneet tinkimään laadusta, vaikka sillä olisi voinut kasvattaa katetta. Meidän pizzasta ei mene vatsa sekaisin – ja se kertoo jo paljon”, Kokko sanoo.

UUNIssa laatu tarkoittaa myös mielekästä työtä ja työyhteisöä. Tällä hetkellä UUNI työllistää jo yli 70 ihmistä. Ensimmäiset työntekijät ovat edelleen mukana pizzerian toiminnassa.

”Pitkät työsuhteet kertovat paljon siitä, että olemme pystyneet rakentamaan hyvän työpaikan alalle, jossa vaihtuvuus on yleensä kovaa. Olen ylpeä myös siitä, miten kokista voi kasvaa linjajohtaja tai hän voi nousta jopa osakkaaksi. Se on ollut hieno osa tätä matkaa”, sanoo Kokko.

Viisi vuotta on vasta alku

Tulevaisuudessa UUNI tulee työllistämään yhä useampia suomalaisia, kun pizzeriaketju jatkaa hurjaa laajentumistaan myös Turun ulkopuolelle. Tavoitteena on avata vuoden 2026 aikana 5–7 uutta UUNI-pizzeriaa jo olemassa olevan 13 ravintolan lisäksi.

”Viisi vuotta on UUNIlle vasta alku. The best is yet to come”, Kokko linjaa.

UUNI juhlii merkkipäivää keskiviikkona 15.10.2025, jolloin asiakkaille tarjotaan pizzat juhlahintaan ja pizzerioissa nähdään synttäritunnelmaa.