Maija Koivunen
Hyvä tietää, kumppanuus

Uuden vuoden kynnyksellä

Kuluva vuosi on lopuillaan uuden kolkuttaessa jo ovella. Pian on aika sulkea tilikausi ja suunnata katse tulevaan. Minulla on uuden vuoden kynnyksellä tapana täyttää Year Compass -niminen vihko (löytyy https://yearcompass.com/fi).  Vihon avulla käyn läpi kuluneen vuoteni merkitykselliset tapahtumat sekä pohdin asioita, joista on hyvä päästää irti.

Tämän jälkeen listaan unelmat ja suunnitelmat tulevalle vuodelle, sekä laadin toimintasuunnitelman visioiden toteuttamiseksi. Kyseessä on henkilökohtainen tilinpäätökseni ja vuosisuunnitelmani. Suunnitelmaan on luonnollisesti hyvä palata säännöllisesti ennen kauden loppua, ja tarkastella missä mennään tavoitteiden ja visioiden suhteen, sekä päivittää niitä tarvittaessa.

Kuluvaa vuotta tarkastellessani voin huomata, että osa suunnitelmista toteutui, kaikki ei. Osa suunnitelmista muuttui omasta päätöksestä, osa itsestäni riippumattomista syistä. Tapahtuipa muutos kummasta lähtökohdasta tahansa, vaatii se ajatusten prosessointia ja konkreettista toimintaa johtaakseen johonkin parempaan.

Emme aina voi vaikuttaa muutoksiin johtaneisiin syihin, mutta voimme vaikuttaa omaan suhtautumiseemme. Voimme usein vaikuttaa myös siihen, mitä muutos tuo elämäämme. Vaihtoehtoisia tulevaisuuksia on monia.

Jotta tuleva vuosi on sinulle hyvä, uskalla unelmoida ja toimia. Listaa haaveet häpeilemättä, ja ole optimistinen ja rohkea. Muista olla sinnikäs ja kärsivällinen, sillä kohtaat matkallasi varmuudella haasteita ja esteitä.    

Jotakin vanhaa, jotakin uutta

Liedon Säästöpankki ja Oma Säästöpankki yhdistyvät 1.3.2023.  Se tuo molemmille paljon uutta ja hyvää sekä vahvistaa yhteistä tavoitettamme olla asiakkaidemme unelmien toteuttajana ja mahdollistajana.

Palautamme myös joitakin hyväksi havaittuja toimintoja nykypäivään: Maaliskuusta lähtien palvelemme sinua toimipisteissämme ilman ajanvarausta, mikä on omiaan helpottamaan arkeasi. Haluamme olla sinua ja yritystäsi lähellä ja läsnä.  Hyvää joulun aikaa sinulle ja läheisillesi!

Maija Koivunen, Liedon Säästöpankin yritysliiketoiminnan johtaja

maija.koivunen@saastopankki.fi