Näyttelijä Bill Nighy ’Living’ -elokuvassa, Kuva: Ross Ferguson
Uutiset

Turussa tehdään kolmea kansainvälistä elokuvatuotantoa

Turussa on aloittanut toimintansa kansainvälinen Filmgate Finland Oy. Yhtiö valmistelee nyt kolmea merkittävää elokuvatuotantoa, jotka ovat saaneet rahoitusta Business Finlandin av-alan tuotantokannustimesta.

Turkuun on perustettu kansainvälinen Filmgate Finland Oy, jolla on työn alla jo kolme isoa kansainvälistä elokuvatuotantoa. Yrityksen ensimmäinen tuotanto on ikoninen Harry Palmer, joka palaa jälleen Turkuun. Edellisen kerran Harry Palmer (Michael Caine) seikkaili Ruissalossa ja Turun linnassa Miljoonan dollarin aivot -elokuvassa vuonna 1967. Nyt Filmgate Finland Oy toimii yhteistuottajana Altitude Televisionin kanssa ITV:n kuusiosaisessa The Ipcress Files minisarjassa, jossa Harry Palmerin roolissa nähdään Joe Cole (Peaky Blinders). Filmgate Finland tekee minisarjaan VFX-jälkituotantotyöt.

Keväällä Filmgate Finland solmi sopimukset myös kahden muun elokuvan VFX-jälkituotantotöistä. The Lair on Hellboy-, Game of Thrones- ja Westworld -ohjaaja Neil Marshallin uusi kauhutoimintaelokuva, jossa näyttelevät brittitähdet Jonathan Howard, Charlotte Kirk ja Jamie Bamber. Kolmas tuotanto on brittituottaja Stephen Woolleyn (The Crying Game, 1992 ja Carol, 2015) ja ohjaaja Oliver Hermanuksen draamaelokuva Living, jota tähdittävät Bill Nighy ja Aimee Lou Wood.

Tuotannot ovat saaneet rahoitusta Business Finlandin hallinnoimasta av-alan tuotantokannustimesta. Tuotantokannustin onkin ollut merkittävä tekijä Filmgate Filmsin laajentumiselle Suomeen. Filmgate Filmsillä on toimistot Lontoossa, Göteborgissa ja nyt myös Turussa. Tuotantokannustimen tuotepäällikkö Merja Salonen Business Finlandista on iloinen kansainvälisen yrityksen sijoittautumisesta Suomeen.

“On hienoa saada Filmgate Filmsin osaamista ja tuottaja Sean Wheelanin kansainvälisiä verkostoja Suomeen.”

“Turun merkitys kansainvälisenä elokuvakaupunkina kasvaa entisestään Filmgate Finlandin myötä. Filmgate Finland tuo Turkuun pitkään kaivatun jälkituotanto-osaamisen ja yrityksen laajat kansainväliset verkostot. Yhdessä Suomen suurimman tuotantopalveluyrityksen Film Service Finland Oy:n ja Filmgate Finland Oy:n kanssa Turku pystyy tarjoamaan nyt entistä kilpailukykyisemmät palvelut ja yhteistuotantomahdollisuudet kansainvälisille tuotannoille”, kertoo Teija Raninen, elokuvakomissaari ja Experience Turku -kärkialan johtaja Turku Science Park Oy:stä.

Filmgate Films on kansainvälisesti palkittu yritys, joka on ollut mukana yli 170 elokuvassa ja 15 TV-sarjassa. Näihin kuuluvat mm. Rambo: Last Blood, The Hitman’s Wife’s Bodyguard, Amundsen ja vuonna 2019 Oscar ehdokkuuden saanut Never Look Away, sekä Call the Midwife – tv-sarja.

Filmgate Finland Oy haluaa tehdä laajaa yhteistyötä suomalaisten av-alan yritysten ja osaajien kanssa tulevien kansainvälisten tuotantojen osalta. Samalla yritys hakee myös uusia osaajia Turun toimistoonsa.

Länsi-Suomen elokuvakomissio kuuluu Elämysteollisuus-kärkialaan Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:ssä.