Keittiömestari, yrittäjä Aki Wahlman, kauppias Juha Jylli ja Planex Oy.:n toimitusjohtaja Mika Kaltala uuden Food Factoryn kutsuvierasavajaisissa.
Uutiset

Turussa kaupan sisältä löytyy nyt ravintola – Aki Wahlmanin yritys auttoi työstämään uudenlaista grocerant-konseptia

Turkulainen K-Citymarket Länsikeskus on uudistunut mittavalla remontilla, joka on kestänyt koko kuluneen vuoden ajan. Uudistuneen kaupan avajaisia vietettiin tänään torstaina.

Remonttiin ja kaupan uusien konseptien luomiseen on käytetty noin 16,5 miljoonaa euroa.

Yksi näkyvimmistä uudistuksista on kaupan sisälle rakennettu ravintolamainen Food Factory, jonka luvataan tarjoavan asiakkaille ravintolatasoista ruokaa.

Maanantaista lauantaihin avoinna oleva Food Factory tarjoilee muun muassa sushia, napolilaista pizzaa, ruoka-annoksia, omatekoisia vohveleita ja jäätelöä sekä kaupan omaa kotijuustoa. Food Factorylla on myös oma pienpanimo, jossa valmistetaan artesaanioluita berliiniläisen olutkoulun käyneen panimomestarin johdolla.

Panimomestari Eemeli Tuhkanen kertoo, että ensimmäiset omat oluet valmistuivat juuri ja juuri Food Factoryn avajaisiin.

Food Factory -projektia on luotsannut yhteistyössä Citymarketin kanssa turkulainen viestintä- ja ruokatoimisto Foody Allen, jonka on perustanut ruuan monitoimimies ja keittiömestari Aki Wahlman.

Aki Wahlman sanoo, että grocerant-trendi, eli ruokakaupan ja ravintolan yhdistelmä, näkyy jo vahvasti maailmalla. Nyt trendi on rantautumassa myös Suomeen.

–Tämä on ollut meille mittava projekti. Olemme olleet luomassa Food Factoryn brändiä ja kaikkia sen yhdeksää alabrändiä sekä ruokatuotteita. Olemme olleet mukana myös rekrytoimassa henkilökuntaa ja kouluttamassa heitä. Tänne on haettu nimenomaan ravintolataustan omaavia henkilöitä, jotka tuovat uudenlaista ajattelua kaupan maailmaan, Wahlman kertoo.

Hankkeen projektipäällikkönä on toiminut Vivi Wihanto Foody Allenilta ja merkittävässä roolissa ovat ollut  Foody Allenilla työskentelevä keittiömestari ja ruoka-alan asiantuntija Teresa Välimäki.

K-Citymarket Länsikeskuksen kauppiaana toimii Juha Jylli. Hän kertoo, että remontin ansiosta kauppaan saatiin myös uusia tehokkaita energiaratkaisuja.

 – Uudet kylmälaitteemme toimivat ympäristöystävällisen hiilidioksidin avulla. Kalat, lihat ja maidot löytyvät ovellisista kaapeista, jotta kylmä ei karkaa käytäville ja energiaa säästyy. Lisää energiansäästöä saamme led-valaistuksesta, uudesta lämpöpumpusta ja ilmanvaihdosta.

K-Citymarket Länsikeskus lanseerasi remontin yhteydessä myös oman mobiilisovelluksen ensimmäisenä ruokakauppana Suomessa. Sovelluksen kautta voi muun muassa kutsua myyjän nopeasti apuun kaupassa ja lähettää palautetta kauppiaalle.

Teresa Välimäki esitteli Food Factoryn omatekoisia jäätelöitä ja vohveleita. Erikoisuutena esittelyssä oli vegaaninen pistaasijäätelö.