Uutiset

Turun Ruoka- ja viinimessut järjestetään jälleen 1.–3.10.2021

Turun Messukeskus valmistautuu pitkästä aikaa suureen messukokonaisuuteen, kun Ruoka- ja viinimessut järjestetään perjantaista sunnuntaihin samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa. Yksi lippu käy molempiin tapahtumiin. Messuilla tavataan muun muasssa tunnettuja kokkeja ja ruokakirjailijoita.

Perjantain 1.10. lavaohjelma on täynnä makuja maailmalta.

Kokki Aki Wahlman jakaa ruokamatkailumuistojaan Atria-lavalla klo 12 ja kokki Antti Vahtera kertoo klassikkoruoista ympäri maailmaa klo 14. Niille, jotka eivät pääse seuraamaan Antti Vahteran tai Aki Wahlmanin esityksiä perjantaina, tarjoutuu siihen uusi mahdollisuus sekä lauantaina että sunnuntaina.

Anu Hopian ja Pekka Lehtosen ”Kuplivaa kemiaa” avaa suosittujen juomien valmistusta ja kiehtovaa kemiaa kahvista kombuchaan klo 13.30.

Kello 16 keittiömestari Lukas Hemnell valmistaa ruokaa paikan päällä kertoen samalla ainutlaatuisesta ruotsalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin yhdistelmästä.


Lauantaina 2.10. lavaohjelma nivoutuu yhteen Turun Kirjamessujen teemoista, eli hyvinvoinnin taitoon.

Klo 10.30 Elviira Krebber valmistaa lavalla ketoherkkuja keskustellen samalla kirjastaan ja ketoruokavalion tuomasta elämäntyylistä.

Mestarin oppiin päästään klo 13, kun lavalle nousevat televisiostakin tutut kokki Kape Aihinen ja näyttelijä Jaska Saariluoma.

Kello 13.30 Marjo Sekin ja Heikki Valkaman innostavan ”Okazu – japanilaista kasvisruokaa”-keittokirjan reseptit on sovellettu kotimaisiin ja Suomessa ympäri vuoden saatavilla oleviin raaka-aineisiin.

Atria-lava kutsuu lauantaina ”Ulos syömään!” klo 16:30 Jesse Söderlundin, Jaska Poikosen ja Heli Niemisen kanssa. Kirja keskittyy ulkona kokkaamiseen ja syömiseen, mutta monet kirjan resepteistä toimivat myös sisällä keittiössä valmistettuina. Sitä ennen klo 16 käydään suomalaisen olutkulttuurin jäljillä tietokirjailija Kalevi Leppäsen kanssa.


Sunnuntaina 3.10. klo 10.30 Ritva Kylli käy läpi Suomen ruokahistoriaa ja tuo esille niin tuttuja raaka-aineita kuin makoisia yllätyksiäkin.

Kello 13 Risto Isomäen ”Ruoka, ilmasto ja terveys” käy tiiviisti ja yleistajuisesti läpi, miten voisimme voida paremmin, elää pidempään ja pienentää samalla hiilijalanjälkeämme. Haastattelijana toimii Ville Niinistö.

Arvostettu Kirja à la Carte -palkinto ja Turun Paistinkääntäjien Haarukka-palkinto

Lauantaina 2.10. klo 14 Turun Paistinkääntäjät palkitsevat alueen parhaan kokin ja salityöntekijän.

Sunnuntaina 3.10. klo 12.45 Jenni Haukio, Reetta Kettunen ja Markku Haapio jakavat arvostetun Kirja à la Carte -palkinnon Atria-ruokalavalla.

Tutustu Turun Ruoka- ja Viinimessujen näytteilleasettajiin ja ohjelmaan osoitteessa turunruokamessut.fi