Uutiset

Turun lentoyhteydet palautumassa pandemiaa edeltäneelle tasolle – AirBaltic liikennöi nyt isommalla Airbus-kalustolla

Turun lentoaseman matkustajaliikenne on syksyn myötä vilkastumassa. Turun kenttä on pandemiasta huolimatta palvellut koko ajan rahtiliikennettä sekä turvannut huoltovarmuutta.   

Lentoliikenteen palautuminen koronapandemiasta on pääsemässä vauhtiin. Tänään torstaina käynnistyvät AirBalticin lennot Turun ja Riian välillä. Turusta lennetään Riikaan aluksi kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin kello 5.20–6.25 ja Riiasta Turkuun keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kello 23.30–00.35. Reittiä lennetään jatkossa Airbus A220-300 -laivaston 145-paikkaisilla suihkukoneilla. 

– Olemme iloisia voidessamme palvella jälleen myös Turun seudun matkustajia ja tarjota kattavaa jatkolentoyhteyksien verkostoamme Riian lentoaseman kautta. Mikäli kysyntää riittää, voimme lisätä vuoroja reitille, kertoo AirBalticin Head of Sales Jan Nyholm

– On loistava uutinen, että lentoyhtiöt palaavat Turun lentoasemalle. Air Balticin suora reittiyhteys Riian ja Turun välillä on tervetullut. Monet jo kaipaavat matkustamista ja haluavat maailmalle pitkästä aikaa, sanoo Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen lentoasemayhtiö Finaviasta. 

Turun lentoasema on ollut avoinna koko pandemian ajan. Wizzairin lennot kolme kertaa viikossa Puolan Gdanskiin ja kahdesti viikossa Pohjois-Makedonian Skopjeen, sekä Air Leapin lennot Turun ja Maarianhaminan välillä ovat jatkuneet lyhyitä katkoja lukuun ottamatta koko pandemian ajan. Myös rahtiliikenne ja huoltovarmuuden turvaaminen ovat taanneet kentän pysymisen auki. Lisää yhteyksiä on tulossa myöhemmin syksyllä. Wizzair on palauttamassa silloin lennot Kyproksen Larnakaan, Liettuan Kaunakseen ja Puolan Krakovaan. Tulossa on myös TUI:n ja Tjäreborgin lomalentoja Turusta.  

– Turun seudulle lentoyhteyksien palautuminen on tärkeää sekä vapaa-ajanmatkustamisen että erityisesti alueen liike-elämän näkökulmasta. Talouskasvun kiihtyminen ja alueen yritysten kilpailukyky tarvitsevat sujuvia lentoyhteyksiä ja kasvokkaisia kohtaamisia. Pelkkien etäyhteyksien varassa moni sopimus ja kauppa jää toteutumatta, Turun kaupungin elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen muistuttaa paikallisen kentän tärkeydestä. 

– Tärkeää on muistaa myös se, että oman alueemme saavutettavuuden kannalta Turun lennot ovat merkittävässä asemassa. Työmatkalaisten lisäksi matkailu tarvitsee hyviä lentoyhteyksiä. Saariston upeiden matkailureittien markkinointia edesauttaa se, että lähinaapureista ja Keski-Euroopasta on sujuvat yhteydet Turkuun, Turun tapahtumajohtaja Antti Kirkkola toteaa. 

Kansainvälisiin kohteisiin matkustaessa Turun lentoaseman yhteyksien hyödyntäminen on paras tapa varmistaa Turun lentokentän palvelutason kehitys, lentoyhteyksien monipuolisuus ja oikea hintataso tulevaisuudessa.