Logomo
Logomon tapahtumatalo on Turun kaupungille erittäin tärkeä monin tavoin ja erityisesti osana Ratapihan alueen suuria kehityshankkeita. Järjestely vahvistaa Logomon tapahtumatoimintaa ja turvaa samalla jatkuvuuden pitkällä aikavälillä.
Uutiset

Turun kaupunki luopumassa osuudestaan Logomon tapahtumayhtiössä

Turun kaupunki haluaa järjestellä uudelleen tunnetun turkulaisen kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus Logomon tapahtumatoimintoja. Maanantaina 26.9. kokoontuvalle Turun kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki luopuisi osuudestaan Logomon tapahtumien järjestämisestä vastaavassa yhtiössä. Kaupunki on luopunut jo vuonna 2018 Logomon toimistojen omistusosuudestaan.

Kaupungin 39 prosentin osuutta esitetään myytäväksi turkulaiselle tapahtuma-alan yhtiö Sunborn Events Oy:lle. Yhtiö on kaupungin pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vastaa mm. Helsingin kulttuuritalon tapahtumatoiminnasta.

Sunborn Events omistaa jo tällä hetkellä 61 prosentin enemmistön tapahtumayhtiö Logomo Oy:stä ja osakekaupan jälkeen Sunborn vastaisi kokonaan tapahtumayhtiö Logomo Oy:n liiketoiminnasta. Kauppa toteutuisi 1.1.2023 alkaen.

Kiinteistöomistuksen enemmistö pidetään

Kaupunki pysyy edelleen Logomon kiinteistöyhtiön enemmistöomistaja ja varmistaa siten tapahtumatalon jatkuvuuden pitkällä aikavälillä. Logomon kiinteistöyhtiön ja tapahtumayhtiön toimintaa kehitetään entistä vahvemmaksi yhteistyössä Sunbornin kanssa.

Logomon tarina alkoi Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuonna 2011, mistä lähtien Logomo on noussut yhdeksi Suomen tunnetuimmista tapahtumataloista. 

– Logomon tapahtumatalo on Turun kaupungille erittäin tärkeä monin tavoin ja erityisesti osana Ratapihan alueen suuria kehityshankkeita. Järjestely vahvistaa Logomon tapahtumatoimintaa ja turvaa samalla jatkuvuuden pitkällä aikavälillä, sanoo Turun kaupungin omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen.

– Sunbornilla on vahva tahto kehittää talon eri palveluita ja luoda Logomosta Euroopan johtava tapahtumatalo. Olemme investoineet ja investoimme vielä lisää Logomon kehittämiseen, Sunborn Events Oy:n toimitusjohtaja ja Logomo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Riikka Kuusniemi.

Omistajaohjausjohtaja Virtanen pitää erittäin positiivisena sitä, että Sunborn haluaa sijoittaa yksityistä pääomaa Logomon tapahtumatalon kehittämiseksi.

– Logomon uudistamiseksi koronavaikeuksien jälkeen on tärkeää, että tapahtumaliiketoimintaan erikoistunut pitkäaikainen luotettava yhteistyökumppani on halukas ottamaan suuremman vastuun kehittämispanostuksista, Jarkko Virtanen sanoo.

Logomo-tietoa:

  • Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii entisessä VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Logomossa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityistilaisuuksia.
  • Tapahtumayhtiö Logomo Oy on 10 vuoden aikana vakiinnuttanut asemansa tapahtumatoiminnan järjestäjänä.
  • Logomon toimitiloissa, Byråssa ja Konttorissa, työskentelee päivittäin yli 400 ihmistä 90 yrityksessä.
  • Vuonna 2019 Logomossa järjestettiin yhteensä yli 1 300 tilaisuutta ja kävijämäärä oli 377 000.
  • Operatiivisen yhtiön Logomo Oy:n omistaa Sunborn Events 61 % ja Turun kaupunki 39 % sekä järjestelyn toteutuessa Sunborn Events (100 %) 1.1.2023 lähtien
  • Kiinteistöyhtiön Logomon Tapahtumatilat Oy:n omistavat Turun kaupunki (51 %) ja Sunborn Events (49 %).
  • Logomon Toimistot Oy:n omistaa Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöt.