Sami Heinonen, Detector Oy
- Moni ei tule ajatelleeksi, että lähes kaikissa teollisissa ja julkisissa kiinteistöissä käytetään erilaisia kaasuja, joita jo lainsäädännöllisistä syistä on valvottava ihmisten ja ympäristön turvallisuuden takia, Detectorin toimitusjohtaja Sami Heinonen sanoo.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Turkulainen Detector Oy on pohjoismaiden johtava kaasunvalvontalaitteiden valmistaja – laitteet takaavat ihmisten turvallisuuden

Kaasunvalvontalaitteita valmistava sekä huolto- ja ylläpitopalveluja tuottava Detector Oy perustettiin 1981 ja on nykyään Pohjoismaiden markkinajohtaja alallaan. Turkulaisyrityksen toimitusjohtaja Sami Heinonen kertoo, kuinka tärkeää on voida mitata erilaisia kaasuvuotoja, sillä kyse on ihmisten turvallisuudesta.

– Tällä hetkellä rakennetaan biokaasulaitoksia kiihtyvään tahtiin. Biokaasu ei ole puhdasta kaasua, joten meillä on mittausteknologia, jolla biokaasun laatua analysoidaan. Siten saadaan enemmän puhtaampaa kaasua energiantuotantoon, Sami Heinonen selventää innostuneena.

Innostus johtuu siitä, että yritys on alansa johtava laitekehittäjä sekä huolto- ja ylläpitopalvelujen tuottaja, joka on tuonut markkinoille kannettavia mittauslaitteita kiinteiden rinnalle. Näin vuotojen valvontaa voidaan tehostaa eikä raha karkaa taivaan tuuliin.

Keiki-kaasunilmaisin
Riken Keiki GX-3R Pro: Japanilaisen Riken Keikin laadukas kannettava kaasunilmaisin henkilösuojaukseen. Mahdollisuus valvoa viittä kaasua.

– Moni ei tule ajatelleeksi, että lähes kaikissa teollisissa ja julkisissa kiinteistöissä käytetään erilaisia kaasuja, joita jo lainsäädännöllisistä syistä on valvottava ihmisten ja ympäristön turvallisuuden takia. Turvallisuus taataan kaasunvalvontalaitteiden avulla.

Seguri-kaasunilmaisin
Seguro: Detectorin uusin, etävalvonnan mahdollistava kaasunvalvontakeskus

Heinonen luettelee liudan kohteita: sairaalat, valmistava teollisuus kuten metalli-, laiva-, auto- ja lääketeollisuus, meijerit, leipomot, paahtimot, jalostamot, koulut, uima-, jää- ja parkkihallit, ratapihat, laivat ja terminaalit sekä lukuisat muut ympäristössämme olevat paikat, joissa käytetään, säilytetään tai muutoin syntyy vaarallisia tai myrkyllisiä kaasuja. Naantaliin suunnitteilla olevaan vetyenergialaitokseen on Detectorilla ATEX-standardoidut mittauslaitteet valmiina.

– Vety on herkästi räjähtävä kaasu, joten sen valvonta on todella tärkeää. Laitevalmistuksen ja asennusten lisäksi meillä on asiakkaillemme maan kattava huoltopalvelu, eli omat huoltoyksiköt Turussa, Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa sekä tarkoin valitut kumppanit muualla Suomessa, Heinonen korostaa ja lisää, että näin asiakkaille taataan paikalliset huoltopalvelut ja varaosat nopeasti ja taloudellisesti.

Varia-kaasunilmaisin
Varia: Detectorin uusin kaasunilmaisin. Tuotteella Design from Finland -merkki.

Detectorin huoltopalveluilla ja laitteilla on ISO 9001 -sertifioitu laatujärjestelmä sekä ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä. Yrityksen tuotteet ja palvelut ovat täysin kotimaisia, minkä perusteella niille on saatu Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki sekä Varia-ilmaisimelle vielä Design from Finland -merkki

–  Olemme kokonaan suomalainen yritys. Tarjoamme asiakkaillemme korkealuokkaisia kaasunvalvontalaitteita ja huoltopalveluja myös elinkaarimallilla. Tuotamme kaikki palvelumme alusta alkaen avaimet käteen -periaatteella ja yhdestä paikasta: laitteet, asennuksen, huollon ja ylläpidon, Sami Heinonen tiivistää.

Yritys kasvaa myös ulkomaille. Vienti on alkamassa Ruotsiin ja jälleenmyyjiä on jo 11 maassa arabimaita myöten.

Detector Oy

Telekatu 8

20360 TURKU

Puh. 020 775 64 80

detector@detector.fi

Detector