Voimalan arvioitu tuotantomäärä on 374 megawattituntia (MWh) vuodessa. Kuva: Salo Solar.
Uutiset

Turku Energia rakennuttaa aurinkovoimalan Salo IoT Campukselle Saloon

Turku Energia rakennuttaa Salo IoT Campuksen alueelle 1134 aurinkopaneelista koostuvan aurinkovoimalan.

Aurinkovoimalan tuottama sähkö toimitetaan pitkäaikaisella sähköntoimitussopimuksella Salo IoT Campuksen käyttöön. Voimalan arvioitu tuotantomäärä on 374 megawattituntia (MWh) vuodessa. Määrä vastaa noin 180 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 50 tonnilla vuodessa. Voimalaan asennetaan Salossa valmistettavat Salo Solarin kotimaiset paneelit.

Voimalan rakennustyöt alkavat syksyn aikana, ja se on tavoitteena saada käyttöön kuluvan vuoden loppuun mennessä.

“Yritysten kiinnostus omaa energiantuotantoa ja aurinkovoimaloita kohtaan on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Meillä on ilo toimia Salo IoT Campuksen energiakumppanina, ja tuottaa päästötöntä aurinkoenergiaa paikallisesti valmistetuilla aurinkopaneeleilla heidän käyttöönsä. Vastaamme myös voimaloiden ylläpidosta ja huollosta, jolloin asiakkaamme saa nauttia puhtaasta aurinkoenergiasta ilman kunnossapitoon liittyviä huolia”, sanoo myyntipäällikkö Jouni Saarinen Turku Energiasta.

Salo IoT Park Oy on maaliskuussa 2017 perustettu osakeyhtiö, joka omistaa ja kehittää Salo IoT Campuksen tiloja ja palveluita. Salo IoT Campus on yritysten, tutkijoiden ja oppilaitosten yhteisö, jossa rakennetaan älykkäämmän tulevaisuuden teknologioita.

“Kampus ja sen asiakkaat käyttävät merkittäviä määriä energiaa. Jokaisen velvollisuus on tehdä oma osansa hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja siirtymisessä entistä puhtaampaan energiaan. Turku Energian kanssa löysimme selkeän ja toimivan mallin tuottaa sähköä kampuksen asiakkaille auringosta”, sanoo toimitusjohtaja Atte Köykkä Salo IoT Campukselta.

Voimala asennetaan Salo IoT Campuksen parkkitalon ylätasanteelle ja rakennetaan tasakattotelineelle irtopainoilla.