Kotihoito
Sekä Telian että DNA:n myydyimmät älypuhelimet ovat jo 5G-malleja. Uutta on se, että lapsille ostetaan koulun alkuun myös kellopuhelimia.
Uutiset

Telian ja DNA:n myydyimmät puhelinmerkit samoja – Apple ja Samsung kärjessä heinäkuussa

Telia ja DNA julkaisivat heinäkuun myydyimpien puhelimien TOP-listat. Myydyin puhelin Telialla oli Applen iPhone 13 ja DNA:lla Samsung Galaxy A22 5G. Lisäksi kärkeen mahtuivat Xiaomi ja OnePlus. Myydyistä puhelimista jo huomattavan suuri osa on 5G-malleja.

Lippulaivapuhelimien myyntiin on vaikuttanut selkeästi myös koulujen alku, koska myös edullisemman pään puhelimet ovat olleet kysyttyjä.

– Loppukesä on sopivaa aikaa perheille harjoitella puhelimenkäyttöä ja yhteisiä pelisääntöjä yhdessä aloittelevan koululaisen kanssa ennen koulujen alkua. Ensimmäinen puhelin hankitaan lapselle etenkin perheen sisäisen yhteydenpidon helpottamiseksi ja sen valinnassa kiinnitetään huomiota erityisesti hintaan ja helppokäyttöisyyteen. Lisäksi puhelinmallin tulee olla koululaisen käteen ja käyttöön sopiva sekä tietysti täyttää käyttäjänsä toiveet mahdollisimman hyvin, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja, Sami Aavikko.

Kesätarjoukset houkuttivat ostajia

– Apple iPhone 13 nousi Telialla myydyimmäksi puhelimeksi. Tämä on mielenkiintoinen huomio, sillä viimeksi Applen puhelin on ollut listan kärjessä viime vuoden helmikuussa. Toki useat iPhone-mallit ovat olleet hyvillä sijoituksilla poikkeuksetta joka kuukausi, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

– Samsungin ja Applen vahvaa rintamaa haastoi hienosti OnePlus ja Xiaomi. OnePlus nousi heinäkuussa listalla peräti toiseksi. Xiaomi palasi myydyimpien listalle pidemmän tauon jälkeen, kun tarjouksessa ollut malli kävi hyvin kaupaksi, avaa Saranpää.

Niin Telialla kuin DNA:llakin myydyimmät puhelimet ovat 5G-laitteita. Myös Telian yritysasiakkaiden keskuudessa suuntaus on samanlainen. Heinäkuussa kymmenen myydyimmän puhelimen joukossa peräti yhdeksän oli 5G-kyvykkäitä malleja.

Telian myydyimmät puhelimet, kuluttajat 

1 (3)   Apple iPhone 13 5G         
2 (-)    OnePlus 9 5G DS 
3 (5)   Apple iPhone 12 5G 
4 (2)   Samsung Galaxy A52s 5G          
5 (-)    Xiaomi Redmi 9C DS         
6 (7)   Samsung Galaxy A03          
7 (4)   Apple iPhone 13 Pro 5G         
8 (1)   Samsung Galaxy A22 5G          
9 (-)    Samsung Galaxy S20 FE 5G          
10 (6) Apple iPhone 13 Pro Max 5G         

Telian myydyimmät puhelimet, yritykset 

1 (4)   Samsung Galaxy A32 5G 
2 (2)   Apple iPhone 12 5G 
3 (3)   Samsung Galaxy S21 5G  
4 (5)   Samsung Galaxy A22 5G 
5 (1)   Apple iPhone 13 5G 
6 (-)    Apple iPhone SE 5G 
7 (10) Samsung Galaxy A52s 5G 
8 (9)   Samsung Galaxy Xcover 5 
9 (-)   Apple iPhone 13 Pro 5G 
10 (-) Samsung Galaxy A33 5G 

DNA:n TOP-10 myydyimmät puhelimet:

 1. (4.) Samsung Galaxy A22 5G 
 2. (6.) Samsung Galaxy A52s 5G 
 3. (1.) Apple iPhone 13 5G 
 4. (12.) Xiaomi Redmi Note 10 5G 
 5. (2.) Xiaomi Redmi 9C NFC 4G) 
 6. (8.) Apple iPhone 13 Pro 5G 
 7. (11.) Apple iPhone 11 4G) 
 8. (10.) Apple iPhone 12 5G 
 9. (9.) Apple iPhone 13 Pro Max 5G 
 10. (3.) Samsung Galaxy A13 4G) 

Älykellojen myynti nousussa

Kesäkuussa DNA:lle myyntiin tulleiden Xplora-kellopuhelinten kysyntä on ollut kesän aikana tasaisessa kasvussa, kun kuluttajien tietoisuus tuotteen saatavuudesta on laajentunut.

– Kellopuhelimet ovat oiva valinta ekaluokkalaiselle, kun yhteydenpitoa voidaan ensin harjoitella laitteella, jolla voidaan ainoastaan soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto ennen ensimmäisen älypuhelimen hankkimista, DNA:n Sami Aavikko kertoo.

DNA:n TOP-10 myydyimmät älykellot

 1. (-) Huawei Watch Fit 
 2. (1.) Apple Watch Series 7 GPS 
 3. (3.) Apple Watch SE GPS 
 4. (4.) Samsung Galaxy Watch4 4G 
 5. (-) Honor Band 5 *) 
 6. (4.) Samsung Galaxy Watch4 BT 
 7. (11.) Xplora X5 Play 
 8. (12.) Huawei Watch GT 3 
 9. (2.) Apple Watch Series 7 GPS+Cellular 
 10. (10.) Xplora XGO2 

Aurinkoinen ja lämmin kesä on innostanut myös kuntoiluun kannustavien älykellojen sekä aktiivisuusrannekkeiden hankintaan. Pitkän akunkeston ja monipuoliset kuntoiluominaisuudet tarjoavat Huawein sekä Honorin kello- ja rannekemallit ovat nostaneet sijoituksiaan listalla. Ensimmäiselle sijalle loikkaakin Huawein Watch Fit -älykello. 

– On nähtävissä, että usein kuluttajien ensimmäinen hankkima puettava älylaite on edullisempi aktiivisuusranneke, joka viimeistään muutaman vuoden käytön jälkeen päivitetään monipuolisempaan älykelloon. Päivityksiä tehdään usein malleihin, joissa on hyvinvoinnin seurantaominaisuuksien lisäksi esimerkiksi arkea entisestään helpottavan eSIM-ominaisuuden tuomat mahdollisuudet. Päivittäisen aktiivisuuden, unenlaadun sekä urheilusuoritusten seurannasta tulee helposti pysyvä hyvinvointiin kannustava rutiini, Sami Aavikko DNA:lta toteaa.