Pia ja Patrik Edmanin taiteen verkkokauppa Taiko kisaa tänä syksynä Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun voitosta.
Uutiset

Taiko eteni yrittäjäkilpailun finaaliin

Turkulainen taideverkkokauppa Taiko on valittu valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry:n järjestämässä kilpailussa palkitaan raadin valitsema Vuoden Uusyrittäjä sekä yleisön suosikki kuuden finalistin joukosta.

Vuoden Uusyrittäjä valitaan kahdesta viiteen vuotta yrittäjänä toimineiden, Uusyrityskeskuksen avulla yrityksensä perustaneiden yrittäjien joukosta. Tänä vuonna kilpailun raati kiinnittää erityishuomiota siihen, miten yritykset ovat selvinneet koronan tuomista haasteista.

Taiko on Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:n ehdokas kilpailuun.

– Taiko on kasvanut joka vuosi perustamisestaan lähtien, mutta pandemian myötä kasvu kiihtyi huomattavasti. Se on onnistunut edistämään yleistä mielikuvaa taiteesta ja osoittamaan, että kuka tahansa voi hankkia taidetta kätevästi ja monipuolisesti verkosta, kertoo yrityspalvelupäällikkö Tiia Turkki Turku Science Park Oy:stä.

Ensimmäisenä koronavuotena 2020 Taiko toimitti noin kolme kertaa enemmän taideteoksia kuin vuotta aiemmin, ja kasvu on jatkunut myös kuluvana vuonna. Marraskuussa 2016 toimintansa aloittanut Taiko on toimittanut vajaan viiden vuoden aikana jo liki 6 000 taideteosta koteihin ja toimistoihin.

– Uusyritysneuvonta on yksi kehitysyhtiömme peruspalveluista. Vaikuttavuustutkimukset osoittavat, että uusyritysneuvontaa hyödyntäneistä uusista yrityksistä 80 prosenttia toimii viiden vuoden kuluttua perustamisestaan. Kaikkien yritysten kohdalla vastaava luku on 50 prosenttia. Turku Science Park kulkee asiakasyritystensä rinnalla myös perustamisen jälkeen sparraten niiden kasvua, Tiia Turkki sanoo.

Taiko, joka osallistui Turku Science Parkin startup-ohjelmaan keväällä 2017, on maailman laajin suomalaisen taiteen markkinapaikka. Palvelu tuo taiteilijat ja taiteesta kiinnostuneet saman katon alle. Valikoimassa on noin 10 000 taideteosta yli 550 taiteilijalta.

– Finaalipaikka ei ole tunnustus vain meille, vaan myös Taikon sadoille taiteilijoille sekä kaikille suomalaisille, jotka haluavat tuoda kauneutta, tunnelmaa ja kestävyyttä koteihinsa taiteen avulla, sanovat Taikon perustajat Pia ja Patrik Edman.

Turussa toimipaikkaansa pitävä Taiko on Demosarte Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.

Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan Helsingissä 17. marraskuuta. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 31.10. asti. Suomen Uusyrityskeskus ry:n pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki ja toisena kumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus PRH.