Paimion parantolan maisemissa ExperienceTurku -kärkialajohtaja Teija Raninen (vas.), CAA Media Financen tuottaja Jessica Chen, ohjaaja Ran Huang ja Paimion Parantolasäätiön tj. Henna Helander.
Uutiset

Tähtenä Stellan Skarsgård – Turussa ja Paimiossa kuvataan kansainvälistä elokuvaa

Stellan Skarsgård, Andrea Riseborough ja Gustaf Skarsgård tähdittävät What Remains-elokuvaa, jota kuvataan parhaillaan Turussa ja Paimion Parantolassa.

Kiinalaisohjaaja Ran Huangin ohjaamaa psykologista rikosdraamaa What Remains kuvataan parhaillaan Turun seudulla. Paimion Parantola on elokuvan pääkuvauspaikka ja yksi syistä, joiden takia elokuvatuotanto tuli Suomeen. Elokuvaa tähdittävät näyttelijät Stellan Skarsgård (Dune, Chernobyl), Andrea Riseborough (Birdman, ZeroZeroZero) ja Gustaf Skarsgård (Vikings, Westworld).

What Remains on taiteilijataustaisen kiinalaisen ohjaajan Ran Huangin esikoisohjaus. Hänen aikaisempi lyhytelokuvansa The Administration of Glory sai ensinäytöksensä Cannesin lyhytelokuvakilpailussa vuonna 2014. Ohjaaja Huang on kirjoittanut What Remainsin käsikirjoituksen yhdessä Megan Everett Skarsgårdin kanssa. Tunnettujen näyttelijöiden lisäksi elokuvaa on tekemässä myös ensiluokkainen työryhmä. Työryhmään kuuluvat mm. kuvaaja Christopher Blauvelt (Emma, First Cow) ja lavastaja Mikael Varhelyi (The Girl With The Dragon Tattoo, The 12th Man).

Ohjaaja Huang on vaikuttunut suomalaisen työryhmän ammattitaidosta ja tehokkuudesta.

– Kiinassa tämän kaltaisessa elokuvassa olisi noin 300 työryhmän jäsentä. Vaikka työryhmämme on pienempi kuin yleensä kiinalaisessa tuotannossa, niin suomalaisen työryhmän ammattitaito ja tehokkuus ovat taanneet meille kuvauksien loistavan sujumisen.

What Remainsin tuottajina toimivat Film Service Finland ja Huang tuotantoyhtiönsä Fake Action Truth kautta. Elokuvan rahoittajia ovat Kiinan johtava videoiden suoratoistoalusta iQIYI ja Pohjois-Amerikan jakeluoikeudet omaava CAA Media Finance. Film Service Finland on yksi Suomen suurimmista tuotantopalveluiden tuottajista, joka työskenteli esimerkiksi yhdysvaltalaisen Dual -elokuvan parissa viime vuonna.

– What Remainsin kohdalla meille erityisen hienoa on ollut se, että olemme päässeet elokuvaan myös osatuottajiksi. Teemme työtä lisätäksemme kansainvälisten tuotantojen määrää Suomessa, Film Service Finlandin tuottaja Jupe Louhelainen kommentoi.

Ohjaajan kiinnostus arkkitehtuuriin sai tuotannon kääntämään katseensa Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Paimion Parantolan suuntaan. Kuvauslokaatioita etsiessään tuotanto otti yhteyttä Länsi-Suomen elokuvakomissioon, ja ensimmäisen Paimion vierailun jälkeen oli selvää, että tuotanto halusi kuvata elokuvaa Turun seudulla.

– Me olemme mielissämme, että What Remains -tuotanto valitsi Turun alueen ja erityisesti kruunun jalokivemme Paimion Parantolan, pääkuvauspaikakseen. Covid-19 tilanteesta huolimatta Turku on toiminut kuvauspaikkana usealle kansainväliselle ja kotimaiselle elokuvatuotannolle tänä vuonna, elokuvakomissaari Teija Raninen iloitsee.

– Suomen tunnettavuus kuvaus- ja tuotantomaana on kasvanut audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen perustamisen jälkeen vuonna 2017. Suomessa kuvattavien tuotantojen määrä kasvaa kasvamistaan. Toivomme tietysti, että What Remainsin hienosti onnistuneet kuvaukset lisäävät entisestään tietoisuutta Suomesta ja Turun alueesta monipuolisena kuvaus- ja tuotantopaikkana myös Aasiassa.

Länsi-Suomen elokuvakomissio kuuluu Elämysteollisuus-kärkialaan Turku Science Park Oy:ssä. Turku Science Park Oy on voittoa tavoittelematon Turun seutukunnan yhteinen kehitysyhtiö, joka tekee tiivistä yhteistyötä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti kaikkien elinkeinotoimijoiden kanssa.