Rahoitusvalmiusprosessi Investment Readiness Process by Beels saapui Suomeen Turku Science Park Oy:n hankkeen kautta. Erityisasiantuntija Arto Branders (oik.) on yksi yhtiön kahdeksasta Investment Readiness Process -valmentajasta.
Hyvä tietää, kumppanuus

Suuntaa kohti uusia sijoittajia ja kasvua

Rahoitusvalmiusprosessi tukee kasvuhakuisia yrityksiä saamaan tarvittavan pääomasijoituksen hyvin konkreettisen suunnitelman avulla. Mistä on kyse, Turku Science Park Oy:n erityisasiantuntija Arto Branders?

Mikä rahoitusvalmiusprosessi on?

Rahoitusvalmiusprosessi, Investment Readiness Process by Beels, on melko tuore, Ruotsissa kehitetty menetelmä, jonka avulla yritys tunnistaa ulkoisen rahoituksen tarpeen. Rahoitusvalmiusprosessi saapui Suomeen osana Turku Science Parkin koordinoimaa Northbound Startups -hanketta ja on nyt osa meidän palvelutarjontaamme. Prosessi kestää noin kaksi kuukautta ja sisältää viisi tapaamista valmentajan kanssa sekä kahdeksan tehtäväkokonaisuutta IRP-verkkotyökalussa.

Minkälaisille yrityksille prosessi sopii?

Prosessi on tarkoitettu Turun seudun nuorille yrityksille, jotka tarvitsevat ulkoista rahoitusta alkuvaiheen toiminnan turvaamiseksi. Tyypillinen yritys on teknologia-alan startup, jolla on skaalaava tuote ja mahdollisuus toimia kansainvälisillä markkinoilla. Menetelmää voidaan hyödyntää myös muilla toimialoilla sekä kasvuyrityksen eri toimintojen rahoituksen suunnittelussa.

Miten yritys hyötyy prosessista?

Prosessin jälkeen yrityksellä on tuleville vuosille rahoitussuunnitelma, joka perustuu yksityiskohtaiseen toimintasuunnitelmaan ja kassavirtalaskelmaan. Yritys on käynyt läpi rahoitusvaihtoehdot, tunnistanut omat kriteerinsä sijoittajalle sekä valmistellut sijoittajalle suunnatun esityksen rahoituksesta. Toisin sanoen menetelmä valmistaa yritystä keskustelemaan rahoittajan kanssa sekä helpottaa rahoittajaa ymmärtämään yrityksen rahoitustarpeen ja liiketoimintapotentiaalin.

Kuinka pian voin aloittaa prosessin?

Meillä on kahdeksan Investment Readiness Process -valmentajaa ja ajan prosessin esittelyyn saa muutamassa päivässä. Ennen aloitusta käydään läpi yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa, talouslaskelmia sekä prosessin aikataulua. Uusia rahoitusvalmiusprosesseja aloitetaan kuukausittain.

Miten pääsen aloittamaan?   

Ota yhteyttä kasvuvalmentajiimme tai yritysneuvojiimme esimerkiksi palveluaika.com -ajanvarauksen kautta.