Suomalainen pääomasijoittaja Sponsor Capital ostaa kaikki Fonecta-konsernin yhtiöt
Uutiset

Sponsor Capital tukemaan Fonectan kasvua

Suomalainen pääomasijoittaja Sponsor Capital ostaa kaikki Fonecta-konsernin yhtiöt Triton Partnersilta yhdessä yhtiön johdon, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon ja eQ:n hallinnoiman pääomarahaston kanssa. Kaupassa Fonecta-konserniin kuuluvat digimarkkinointi-, taksi- ja tietopalveluita tarjoavat yhtiöt Fonecta Oy, 020202 Palvelut Oy, 02 Taksi Oy, 020202 Ratkaisut Oy ja OIKIO Digital Performance Agency Oy siirtyvät uuteen omistukseen.

”Saamme Sponsorista aktiivisen omistajan, joka tuntee suomalaisen markkinan ja on sitoutunut kehittämään liiketoimintaamme sekä kasvattamaan omistaja-arvoa. Yhdessä uuden omistajan ja osaavien työntekijöidemme kanssa jatkamme Fonecta-konsernin kasvutarinan kirjoittamista”, sanovat Fonectan toimitusjohtaja Patrik Sallner ja 020202-yhtiöiden toimitusjohtaja Pekka Harju.

Fonecta-konserni on tehnyt nykyisen omistajan aikana onnistuneen transformaation perinteisestä yhteystietoyrityksestä asiakaslähtöisten digipalveluiden edelläkävijäksi. Yhtiöt ovat vahvasti kiinni suomalaisten arjessa: esimerkiksi Fonecta Caller -sovelluksella on lähes 100 000 maksavaa tilaajaa ja Fonectan palveluissa tehdään 1,4 miljoonaa hakua päivässä. Valtakunnallisen 02 Taksin kautta tilataan lähes 1,5 miljoonaa taksikyytiä vuodessa.

Konsernin arvioitu liikevaihto vuonna 2023 on noin 70 miljoonaa euroa. Nyt tapahtuvalla omistajanvaihdoksella ei ole suoria vaikutuksia yhtiöiden työntekijöihin, asiakkaisiin tai yhteistyökumppaneihin. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän