Espen Jacobsen, Solita Norjan tuore toimitusjohtaja
Uutiset

Solita kasvaa Norjaan – hei Oslo!

Suomalainen teknologia-, data- ja designyhtiö Solita jatkaa kasvuaan Pohjois-Euroopassa ja laajentaa toimintaansa Norjaan. Solita näkee kysyntää erityisesti dataliiketoiminnan kasvattamisessa ja norjalaisten yritysten dataohjautuvuuden lisäämisessä. Norjan maayhtiön vetäjäksi on nimitetty Espen Jacobsen. Osloon toimiston avaava Solita ei sulje pois yritysostoja Norjassa.

“Solita ei ole perinteinen IT-yritys, vaan syntynyt ja kasvanut rakentamaan ja systematisoimaan yritysten mahdollisuuksia hyödyntää dataa liiketoimintapäätöksissään uusimpien teknologioiden avulla. Solitalla on asiakkainaan Norjassa jo nyt useita kansainvälisiä yrityksiä, kuten Laerdal Medical ja Strawberry (aiemmin: Nordic Choice Hotels) ja näemme markkinassa paljon potentiaalia  erityisesti liittyen tekoälyä ja data-analytiikkaa hyödyntäviin ratkaisuihin”, sanoo Espen Jacobsen, Solita Norjan tuore toimitusjohtaja.

Solita työllistää tällä hetkellä jo yli 1800 digitransformaation osaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Belgiassa ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 201 miljoonaa euroa. Yhtiö on kasvanut kannattavasti jo yli 25 vuoden ajan. 

Norjalaisilla yhtiöillä matkaa dataohjautuvuuteen

Kuten Suomikin, Norja on digitalisaation suhteen edistyksellinen markkina. Dataohjautuvuuteen norjalaisilla yhtiöillä on Jacobsenin mukaan kuitenkin vielä matkaa.

“Norjalaisilla organisaatioilla on digimaturiteetista huolimatta vielä kirittävää dataohjautuvuudessa verrattuna muihin Pohjoismaihin. Norjan täytyy parantaa kykyään kehittää ja hyödyntää systemaattisesti dataa liiketoimintahyötyjen rakentamiseksi”, painottaa Espen Jacobsen.

Jacobsenin mukaan Norjan markkina tulvii nyt tekoälyä tutkivia POC- eli proof of concept-projekteja, jotka pohjautuvat liian vähäiseen dataan. Digitalisaatio ja dataa keräävien ja varastoivien it-järjestelmien rakentaminen tietoturvallisesti on edellytys menestyksekkään dataohjautuvan liiketoiminnan syntymiselle. 

“Pohjatyöt datajärjestelmien osalta on oltava kunnossa, jotta yritys voi hyödyntää omaa tai kumppaneidensa tietoa”, tiivistää Jacobsen. 

Norjan maajohtajaksi Espen Jacobsen

“Paikallisen läsnäolomme vahvistaminen Norjassa on meille luonnollinen ja innostava kasvumahdollisuus, sillä teemme jo yhteistyötä useiden johtavien norjalaisten yritysten kanssa. On hienoa saada Espen Jacobsen johtamaan toimintaamme Norjassa. Jatkamme strategiamme mukaisesti kasvuamme Pohjois-Euroopassa, emmekä sulje pois yritysostoja myöskään Norjassa”, kommentoi Ossi Lindroos, Solitan toimitusjohtaja.

Espen Jacobsenilla on kattava ja pitkä kokemus it-alalta. Hän siirtyy Solitalle teknologiayhtiö AFRY:n strategisen myynnin johtajan pakalta.