LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön myyntipäällikkö Markus Kauppila.
Hyvä tietää, kumppanuus

Sitouta ja palkitse tehokkaasti ryhmäeläkevakuutuksella

Moni yritys kärsii työvoimapulasta ja kilpailu osaajista on kovaa. Kriittisen avainhenkilön lähteminen voi halvaannuttaa yrityksen toimintaa. Olennainen osa työntekijän sitouttamista on motivoiva ja kannustava palkitsemisjärjestelmä. Ryhmäeläkevakuutus on yritykselle tehokas sitouttamisen ja palkitsemisen työkalu.

  • Vakuutusmaksut ovat kokonaan vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa eikä maksuista makseta palkan sivukuluja. Näin ollen myös vakuutettu hyötyy ratkaisusta huomattavasti enemmän verrattuna rahapalkkana maksettavaan porkkanaan, kertoo LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön myyntipäällikkö Markus Kauppila.

Ryhmäeläkevakuutuksen maksut ovat vapaaehtoisia ja ne joustavat yrityksen tilanteen ja maksuhalukkuuden mukaan. Kun yrityksellä on parempi taloudellinen tilanne, voi se maksaa normaalia suurempia maksuja ja jättää puolestaan maksut tauolle, kun ajat eivät ole niin suotuisat.

  • Vakuutus voidaan tehdä tietylle henkilöstöryhmälle tai koko yrityksen henkilöstölle. Ryhmässä on vakuutuksen alussa oltava vähintään kaksi henkilöä. Valtuutettuna voi olla esimerkiksi yrityksen johto, myyntihenkilöstö tai yrityksen esimiehet, sanoo Kauppila.

Lakisääteinen eläkeikä nousee, mutta mitenkäs se eläkkeen määrä?

Lakisääteinen eläkeikä nousee elinajan odotteen myötä ja nuorempien työntekijöiden odotetaan työskentelevän jopa yli 70 vuoden ikään saakka. Jos työntekijän terveys tai motivaatio eivät riitä lakisääteiseen eläkeikään saakka, voi vakuutuksen turvin jäädä aikaisemmin eläkkeelle. 

  • Lakisääteisessä eläkkeessä on heikko kuolemanvaraturva. Etenkin yrittäjiä mietityttää usein se, mitä kymmenien vuosien aikana maksetuille eläkemaksuille tapahtuu, mikäli sattuu menehtymään “väärään aikaan”. Ryhmäeläkevakuutuksen säästöt ovat kokonaisuudessaan kuolemanvaraturvatut. Kertynyt eläkesäästö maksetaan täysimääräisenä kuolemanvaraturvana edunsaajalle, jotka useimmiten ovat vakuutetun omaiset, sanoo Kauppila.

Kauppilan mukaan lakisääteisen eläkkeen määrä mietityttää myös tulevia eläkeläisiä. Miten tulla toimeen palkan puolikkaalla samalla, kun vapaa-aika tuplaantuu? Jokaisen olisi hyvä varautua eläkeaikaansa säästämällä. Jos työnantaja huolehtii tästä puolesta ryhmäeläkevakuutuksen turvin, ei työntekijän tarvitse säästää jo kertaalleen verotetusta nettopalkastaan.

Ryhmäeläkkeen avulla voidaan vaikuttaa tulevan eläkkeen määrään. Vakuutussäästöt sijoitetaan valittuihin rahastoihin, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivan sijoitussuunnitelman. Vakuutuksiin voidaan LähiTapiolan omien rahastojen lisäksi liittää erittäin suositut Seligsonin rahastot.

  • Viisi vuotta on pitkä aika. Jos yritykselläsi on käytössä lisäeläkevakuutus, jonka turvin työntekijällä on mahdollisuus lähteä eläkkeelle viisi vuotta ennen lakisääteistä eläkeikää, voitte olla vahvoilla rekrytointitilanteessa. Sanotaan, että rahaa voi hankkia lisää, mutta aikaa ei. Siitä sanonnasta voidaan olla montaa mieltä, toteaa Kauppila.

Mikäli ryhmäeläkevakuutus kiinnostaa, tavoitat paikalliset asiantuntijamme numerosta 02-524 1000.

LähiTapiola Varsinais-Suomi

Yhteystiedot