Pasi Ruohonen
Uudeksi toimitusjohtajaksi Anna Kotamäen (vas.) tilalle on tullut 1.12.2022 alkaen Pasi Ruohonen. Ruohosella on monipuolinen johtamiskokemus myös siivousalalta sekä vahvaa osaamista niin myynnistä, markkinoinnista kuin taloushallinnostakin. Kuvassa oikealla Petteri Kotamäki.
Uutiset

Siivouspalvelu Kota Davonia Oy:n omistukseen

Siivouspalvelu Kota on Petteri Kotamäen vuonna 2009 perustama yritys, joka vuonna 2022 työllistää yli 50 työntekijää. 1.12.2022 alkaen Siivouspalvelu Kota Oy on siirtynyt kokonaan turkulaisen rahoitus- ja kehitysyhtiö Devonia Oy:n omistukseen.

Petteri Kotamäki perusti yrityksen aluksi toiminimenä, ja myöhemmin yritys muuttui osakeyhtiöksi. Vuonna 2013 Petterin vaimo Anna Kotamäki tuli mukaan yrityksen toiseksi yrittäjäksi. Vuonna 2018 Devonia Oy osti yrityksestä 40 % osuuden. Kummankin yrityksen kotipaikka on Turku.

– Kota on ollut meille enemmän kuin työpaikka ja olemme luotsanneet sitä sydämellä. Kun yritys siirtyy yhdelle osakkaista, tuntuu luopuminen turvalliselta ennen kaikkea työntekijöiden ja asiakkaiden kannalta. Devonia on ollut mukana kehittämässä Kotaa ja sen palveluita ja olemme alusta asti jakaneet saman arvomaailman ja vision. Omistuksen siirtyessä kokonaan heille, tulee Kotaan lisää resursseja ja vahvaa osaamista. On myös hienoa, että työntekijöille muutos ei ole iso, toteaa Petteri Kotamäki.

Kaupan myötä Anna ja Petteri Kotamäki jäävät Siivouspalvelu Kodan hallituksen jäseniksi ja Petteri jatkaa yrityksen työntekijänä. Uudeksi toimitusjohtajaksi Anna Kotamäen tilalle on tullut 1.12.2022 alkaen Pasi Ruohonen. Ruohosella on monipuolinen johtamiskokemus myös siivousalalta sekä vahvaa osaamista niin myynnistä, markkinoinnista kuin taloushallinnostakin. Ennen kaikkea Ruohonen tekee asioita ihmiset edellä.

– Kodalla on hieno kasvutarina sekä osaava ja sitoutunut henkilöstö. Tarkoitus on edelleen jatkaa kasvu-uralla ja samalla vahvistaa yhtiön taloutta, summaa Pasi Ruohonen.

Omistajamuutos ei vaikuta Kodan päivittäisiin toimintoihin, vaan jatkaa edelleen niin yritysten kuin kotitalouksien siivouspalveluiden tuottamista ja palvelujen kehittämistä.

– Kota on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä siivousalalla. Lisäksi yhtiöllä on mahtava henkilöstö. Yhtiön arvot menevät yksi yhteen arvojemme kanssa ja näemmekin yhtiössä valtavasti tulevaisuuden  potentiaalia. Devonia Oy on sitoutunut tukemaan Kotaa taloudellisesti toiminnan viemisessä seuraavalle asteelle. Haluammekin kiittää yrittäjiä Anna ja Petteri Kotamäkeä heidän arvokkaasta, välittävästä ja pitkäjänteisestä työstä yhtiön perustamisesta lähtien sen kasvattamisessa nykyiseen kokoonsa.  Tavoitteemme on jatkossakin tuottaa laadukasta ja silti ihmisläheistä palvelua samalla Kodan toimintoja kehittäen, kommentoi Devonia Oy:n toimitusjohtaja Lauri Lehtonen

Siivouspalvelu Kota Oy

Devonia Oy