Uutiset

Saaristo avaa syyskauden sadonkorjuujuhlalla

Värikkäät syystapahtumat tulevat taas, kun koronarajoituksia on lievennetty. Suomen saariston syyskuun tunnelmanluojiin kuuluvat Saariston sadonkorjuujuhla ja Sadonkorjuumarkkinat Nauvossa lauantaina 18.9. sekä Avoimet tilat -päivä Paraisilla, Nauvossa ja Korppoossa sunnuntaina 19.9.

– On upeata, että voimme yhteistyössä Multiculti rf -yhdistyksen kanssa järjestää tällaisen tapahtuman – tämän tapahtumajärjestelyiden epävarman ajan jälkeen, kertoo Margot Wikström Paraisten kaupungilta.
– Sadonkorjuumarkkinoille on jo ilmoittautunut yli 30 paikallisten tuotteiden myyjää ja myös Avoimet tilat-päivälle sunnuntaina on suuri määrä osallistujia.

Paraisten kaupungin tuoreen matkailupäällikön Benjamin Donnerin mukaan on aikaisempien vuosien kävijöiden ja osallistujien suunnalta tullut selviä viestejä siitä, kuinka tärkeä tämä tapahtuma on, ja että kaupungin on tehtävä kaikkensa, jotta tapahtuma järjestetään.
– Huomioimme tarkasti kävijöiden ja myyjien tartuntatorjunnan Sadonkorjuutapahtuman aikana ja ohjelma järjestetään ulkotiloissa, joka mahdollistaa hyvät turvavälit.

Hvitsin tila on yli 10 vuoden ajan myynyt Sadonkorjuumarkkinoilla. Heille tapahtuma on hieno tilaisuus esitellä ja myydä saaristossa tuotettuja ja saatavilla olevia herkkuja ja tuotteita markkinakävijöille.
– Iloitsen siitä, että tapahtuma järjestetään myös tänä vuonna, kertoo Magdalena Ek. Hän sanoo, että sadonkorjuujuhlat ovat mainio motiivi ihmisille sekä läheltä että kaukaa tulla kokemaan upeata saariston syksyä.

Sadonkorjuumarkkinat alkavat lauantaina 18.9. kello 10. Myyntikojujen lisäksi tarjolla on musiikkia ja muuta ohjelmaa. Tapahtuma jatkua aina kello 15 asti.

Avoimet tilat ovat vierailtavissa sunnuntaina 19.9 kello 10-16 välillä, ja tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut kuusi tilaa Paraisilta, Nauvosta ja Korppoosta. Ohjelmassa on päivän aikana tilojen omien juustojen, lammastuotteiden, viinien ja eri saaristoherkkujen tilamyyntiä. Vierailijat voivat samalla tutustua tilallisiin ja tilan tuotantoon.

Multiculti rf järjestää Sadonkorjuujuhlan yhteydessä perjantaina illalla 17.9 Rockin historia-konsertin Nauvon Framnäsissä alkaen klo. 18. 

Lisätietoja: Saariston sadonkorjuujuhla