Suomen ensimmäinen KFC avattiin Helsingin Itikseen, pian on Turun vuoro.
Uutiset

Ravintolaketju KFC on valmiina valloittamaan Turun: ”Huikeaa päästä Börsin kivijalkaan”

Kanaruokiin erikoistunut pikaruokaketju KFC (Kentucky Fried Chicken) valmistautuu avaamaan ensimmäisen ravintolansa Turkuun. Tänä syksynä Suomeen rantautunut ketju avasi ensimmäisen ravintolansa Helsingin kauppakeskus Itikseen, seuraavana vuorossa on Turku.

Turun KFC tulee sijaitsemaan uusiutuvan Kauppatorin laidalla, uuden, marraskuun alussa avatun Hotel Börsin kivijalassa.

­KFC Suomen toimitusjohtaja Janne Einola sanoo, että Turun ravintolan on tarkoitus avautua lähiviikkojen aikana, vielä ennen joulua.

–Avaamispäivä on kiinni tietyistä laitteista, joita odottelemme. Konttiliikenne on maailmanlaajuisesti niin sekaisin, että on vaikea arvioida, milloin ne tarkalleen ottaen saapuvat.

Einola on uuden ravintolan sijainnista innoissaan.

–Turun Börs on aivan legendaarinen paikka, jonka kaikki tietävät, joten on huikeaa päästä toimimaan sen kivijalkaan. Meidän strategiaamme kuuluu, että olemme kiinnostuneita yli 50 000 asukkaan kaupungeista ja vain parhaista liikepaikoista, joten nämä kriteerit täytyvät Turun kohdalla täydellisesti.

KCF toimii franchising-periaatteella, ja yhteen maahan valitaan aina yksi yrittäjä, joka pyörittää kaikkia kyseisen maan toimipisteitä. Suomen KFC-ravintoloiden taustalla on virolainen Apollo Group.

Einola kertoo, että Turun KFC:ssä on 50 asiakaspaikkaa, ja ravintola tulee työllistämään noin 35 henkilöä. Hän sanoo, että työntekijöitä Turkuun löytyi hyvin, ja huomattavasti helpommin kuin pääkaupunkiseudulle, jonne KFC on avaa tänä syksynä kaksi ravintolaa.

Miten kansainvälinen ketju aikoo valloittaa itselleen jalansijaa Turussa, Hesburgerin kotikaupungissa?

–Friteerattu kana ei ole uusi juttu, mutta meillä on salainen, 11 ainesosan resepti, jolla tuotteet maustetaan, ja erilainen tapa, jolla tuotteet tehdään. Uskon, että se vetoaa myös turkulaisiin!

Einola arvelee, että KFC kiinnostaa alkuvaiheessa etenkin nuoria ja opiskelijoita, mutta kun ravintolan asema vakiintuu, myös muun muassa perheet löytävät sen.

Vaikka Turun ravintolan avajaispäivää ei ole vielä päätetty, kellonaika on. Se tulee olemaan kello 11.11. kuten Helsingin KFC:ssäkin. Helsingissä avajaispäivä veti ravintolan edustan täyteen jonoa, koska ensimmäisiä asiakkaita palkittiin mm. erilaisilla tuotelahjakorteilla. Einola lupaa palkintoja myös Turkuun, muttei halua paljastaa niiden sisältöä.

Einolan mukaan KFC:llä ei ole tällä hetkellä laajentumissuunnitelmia Turun alueelle, mutta hän myöntää, että Mylly saattaa jatkossa kiinnostaa ravintolaketjua jatkossa.