Uutiset

Ravintola Crane vaihtaa omistajaa – samalla vaihtuu nimi ja konsepti

Turun Aurajokirannassa toimiva ravintola Crane 22 vaihtaa omistajaa lokakuun ensimmäisenä päivänä. Ravintola siirtyy Turun Rantaravintoloiden hallintaan.

Crane 22 ehti toimia nykyisellä konseptillaan vajaan vuoden, ja alkujaan ravintolan omistajia olivat Leif Linden ja arkkitehti Renni Haroma.

Turun Rantaravintoloiden omistukseen kuuluvat ennestään ravintolat Nooa ja Båthuset sekä Turun ja Nauvon vierasvenesatamat. Yrityskokonaisuutta luotsaavat Carola ja Tero Sintonen, joiden omistuksessa ovat myös ravintolat Hügge, Tårget, di Trevi ja Fontana.

–Tämä ravintola sopii meidän portfolioomme erinomaisesti, kertoo keittiömestari ja yrittäjä Simo Hallikainen, joka kuuluu Turun Rantaravintoloiden osakkaisiin.

Hallikainen kertoo, että ravintola Crane sulkeutuu hetkeksi, ja paikassa tehdään remontti, jossa ravintolan keittiö uudistetaan.  Tavoitteena on avata ravintola uudelleen mahdollisimman pian, todennäköisesti jo marraskuun alussa.

– Päätimme, että vaihdamme samalla myös ravintolan nimen, koska sen konseptikin vaihtuu. Kerromme ravintolan konseptista lisää mahdollisimman pian, Hallikainen lupaa.

Hän sanoo, että uusi ravintola tulee olemaan ravintola Nooan sisarravintola. Nooa on tunnettu tyylikkäistä annoksistaan ja skandinaavisista mauistaan. Lisäksi Hallikainen lupaa, että suosituksi nousseen kasvisravintola Hüggen makumaailmoja hyödynnetään myös tulevassa uudessa ravintolassa.

Cranessa on valmistettu ruokaa avotulella, ja Hallikainen sanoo, että se tullaan säilyttämään jatkossakin. Samoin ravintolan miljöö säilyy pitkälti samanlaisena kuin nytkin. Ravintolan joen puolella olevalle terassille on suunnitelmissa lasitus, jotta sitä voidaan hyödyntää mahdollisimman ympärivuotisesti.

Hallikainen tulee suunnittelemaan uuden ravintolan ruokalistan, ja hän on myös vastuussa paikan avaamisesta yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Aikataulu on tiukka, mutta Hallikaista se ei hermostuta.

– Kyllähän sitä yksi ravintolan menu pitää aina olla takataskussa, Hallikainen naurahtaa. Hän kertoo, että ravintolan uudet astiat ja muu rekvisiitta on tilattu.

– Odotamme jo innolla, että pääsemme avaamaan paikan aivan uudella konseptilla!

Crane sai hyvän rakentamisen palkinnon tämän vuoden helmikuussa.

Kuva: Turun kaupunki