Yrittäjä tai muu työpaikan edustaja: miten voimme auttaa organisaatiotasi?
Yritysvideot, kaupallinen yhteistyö

Rasekosta osaamista ja palveluita alueen yrityksille ja asukkaille!

Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä, jonka tarjontaan kuuluvat perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot, yksittäiset tutkinnon osat, työvoimakoulutus, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus Tuva, ajankohtaisseminaarit sekä muu työelämäyhteistyö. Järjestämme mm. alueen suurimpiin kuuluvat rekrytointimessut joka vuosi.

Rasekon kampuksella Raisiossa toimii ainutlaatuisia oppimisympäristöjä kuten LastenAmis, Fab Lab Raseko ja Rasekon FoodLaboratory. Lisäksi mm. autokorjaamo, jalkahoitola, ravintola, myymälät sekä parturikampaamo tarjoavat palveluja alueen asukkaille.

Yrittäjä tai muu työpaikan edustaja: miten voimme auttaa organisaatiotasi?

Haluatko syventää omaa tai henkilöstösi osaamista? Oletko rekrytoimassa uusia tekijöitä? Tarvitsetko apua projektiin tai haluatko tarjota koulutus- tai oppisopimuspaikkoja opiskelijoillemme? Kaipaatko uusia ideoita ja verkostoitumista tai haluaisitko olla mukana kehittämässä ammatillista koulutusta?

Kouluttautuminen oppisopimuksella on maksutonta sekä työntekijälle että yritykselle. Perustutkinnot sopivat alan vaihtajille tai sellaisille, jotka työskentelevät ilman tutkintoa. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on tarkoitettu heille, jotka haluavat syvempää osaamista. On mahdollista opiskella koko tutkinto tai päivittää olemassa olevaa osaamista suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia. Myös yrittäjä itse voi opiskella oppisopimuksella.

Rekrytointia silmällä pitäen voit tulla esittelemään yritystäsi ja avoimia työpaikkoja alan opiskelijoille, antaa opiskelijoille harjoittelumahdollisuuksia sekä osallistua yleensä tammikuussa järjestettäville yritys- ja rekrymessuille näytteilleasettajana.

Opetuksessamme painottuu työelämälähtöisyys. Teemme erilaisia projekteja alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa. Oppimisprojektien kautta teoriaopetus voidaan linkittää käytännön työelämään. Projektit voivat olla esimerkiksi tuote-esittelyjä, mystery shoppingia, tapahtumatuotantoa, sesonkisomistuksia tai tapahtuman/tilaisuuden tarjoiluun ja ruuanvalmistukseen liittyvää yhteistyötä.

Projektit ovat kiinnitetty osaksi opetustamme. Opetus suunnitellaan etukäteen lukukausittain. Tämän vuoksi opiskelijaprojekteista kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin joko alan opettajiin tai Rasekon yhteyspäällikköön Susanna Saariseen susanna.saarinen@raseko.fi, puh. 044 705 7417).

Voit lukea lisää työelämäyhteistyöstä Rasekon www-sivuilta.

Palveluita alueen asukkaille

Ammatillinen opiskelu tapahtuu käytännön kautta. Eri alojen oppimisympäristöissä toteutamme erilaisia palveluja osaavien opettajien ohjauksessa. Valittavanasi on mm. autokorjaamon, parturikampaamon, jalkahoitolan, ravintolan, erilaisten myymälöiden sekä digitaalisen valmistuksen innovaatiopajan Fab Labin tarjonta. Oppimisympäristöissä palvelut tuotetaan opiskelijatyönä, koulun toiminta-aikojen puitteissa. Lisäksi myyntiin tulee lähes vuosittain omakotitaloja. Yrityksille tarjolla on myös mm. mainostaulu- ja kirjanpitopalveluita. Lue lisää palveluista Rasekon www-sivuilta: www.raseko.fi/opiskelijatyot

Tervetuloa tutustumaan Rasekoon!