Niko Sieppi ja Jani Nieminen
Uutiset

RajuLive ja Rabbit Visuals yhdistävät voimansa osana liiketoimintajärjestelyjä

Turun talousalueelle on syntynyt uusi merkittävä mediatuotantoalan toimija. Tällä kertaa syntyminen ei kuitenkaan tarkoita mitään uutta, sillä kyseessä on kahden keskisuuren alan toimijan, eli RajuLiven ja Rabbit Visualsin yhteen sulautuminen. RajuLiven viimeisimmän vahvistetun tilinpäätöksen liikevaihto oli 771.000 € ja Rabbit Visualsin 366.000 €. Liiketoimintajärjestely nostaa tutut toimijat Turun seutukunnan monipuolisimpien ja isoimpien mediatuotantoyritysten joukkoon.

RajuLiven tapahtumiin liittyvät kuva- ja striimauspalvelut siirtyivät liiketoimintakaupan myötä sen sisaryritys Rajupajalle. RajuLivelle jäi sen mediatuotantopuoli, eli mm. videotuotannot, valokuvaus, animaatiot ja graafiset palvelut. Tähän toimintaan sulautuu osakeannin kautta mukaan koko Rabbit Visualsin liiketoiminta, joka kattaa RajuLiven kanssa samoja palveluita erityisenä vahvuutena valokuvauspalvelut.

RajuLiven nimi jää pois käytöstä ja voimavaransa yhdistänyt toimija tunnetaan jatkossa Rabbit Visualsina. Tuttu nimi on siis jatkossakin tae laadukkaille mediatuotannoille, oli kyseessä sitten tarinallinen mainosvideo, taiteellinen hääkuva tai vaikka podcast, animoitu selitysvideo tai mainosmateriaalit mihin tahansa LED-pinnoille.

Rabbit Visualsin omistajina jatkavat samat tahot ja henkilöt, jotka toimivat aiemmin RajuLiven ja Rabbit Visualsin omistajina. Yrityksen palkkalistoilla on seitsemän ammattilaista ja sen näkyvimmät kasvot alueen yrityskentässä tulevat olemaan ”original Rabbit” Niko Sieppi sekä RajuLivestä aiemmin tuttu Jani Nieminen.

Tehdyt toimenpiteet selkiyttävät käytännön toimintaa, kun tapahtuma-alaan vahvasti liittyvä livelähetysten ja hybridi- ja virtuaalitapahtumien tuotanto siirtyy Rajupajalle. Vaikeiden korona-aikojen yli osin striimausten avulla selvinnyt Rajupaja on kasvanut pandemian jälkeen merkittävästi yritysostoin ja on tällä hetkellä valtakunnallisesti alan suurimpia toimijoita. Uudelle Rabbit Visualsille Rajupajasta tuttujen Sami Tarkian ja Jussi Mäkelän mukanaolo yrityksen tausta- ja omistajajoukoissa tuo isoja mahdollisuuksia tapahtuma-alan suuntaan. Rabbit Visualsilla on kyky tarjota tapahtumillekin entistä enemmän monipuolisia ennakko- ja sisällöntuotantopalveluita sekä materiaalia jälkimarkkinoinnin tueksi.

Rabbit Visuals saa lisää käsiä ja harteita kasvuun

Tapahtuma-alaan liittyvät tuotannot ovat vain lisäpalvelu Rabbit Visualsin varsinaiseen palveluvalikoimaan, jonka muodostavat videot, valokuvat, animaatiot ja muut graafiset palvelut sekä audiotuotannot, kuten podcastit. Vahvistunut uusvanha toimija lähtee ottamaan entistä isompaa jalansijaa Turun talousalueen b2b-markkinoilta, mutta toiminta on aiempaan tapaanalusta alkaen myös valtakunnallista. Lähivuosien tähtäimenä on laajentaa toimintaa entistä enemmän Turun seudun ulkopuolella.

Monipuolisia media- ja kuvatuotantopalveluita maalla, merellä ja ilmassa tarjoava Rabbit Visuals jatkaa toimintaansa Aurajoen rannalla Manillan kulttuurikiinteistössä sijaitsevissa toimisto- ja studiotiloissa, jonne RajuLiven tuotantokalusto muutti kuun vaihteessa. Uuden Rabbit Visualsin vakihenkilökuntaan kuuluu seitsemän alan ammattilaista, joiden lisäksi käytettävissä on eri osaamisalueille hajautuva laaja verkosto ammattitaitoisia freelancereita.

– Uuden yrityksen julkistamista ja toiminnan käyntiin polkaisemista on odotettu innolla. On kutkuttavaa yhdistää heidän ja meidän voimavarat uuteen Rabbitiin ja lähteä maalaamaan uutta tarinaa isolla pensselillä. Tässä tapauksessa voi hyvin käyttää kliseistä sanontaa, että yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi, kommentoi Jani Nieminen.

Yhteistyökumppaneille ja asiakkaille suunnatut avajaiset järjestetään Manillassa ystävänpäivänä 14.2. Tarjoilujen lisäksi kävijöiden on mahdollista saada itsestään laadukas studiokuva veloituksetta.