Varsinais-Suomen vuoden YES Agentti 2022 on Paraisten yrittäjyyskasvatustiimi. Tunnustus on annettu merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.
Uutiset

Paraisten yrittäjyyskasvatustiimi on vuoden YES Agentti 2022 Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen vuoden YES Agentti 2022 on Paraisten yrittäjyyskasvatustiimi. Tunnustus on annettu merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen on myöntänyt YES Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Yrittäjät yhdessä valtakunnallisen YES-verkoston kanssa. Tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria. 

– Kun sote-vastuut ovat siirtyneet kunnilta hyvinvointialueelle, elinvoiman edistäminen on kunnalle entistäkin merkittävämpi tehtävä. Paraisilla tätä toteutetaan nyt muun muassa tavoitteellisella yrittäjyyskasvatuksen edistämisellä. Kunnan eri toimijat tekevät yhteistyötä yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi ja yrittäjyyskasvatus on osa kunnan elinvoimatyötä, koulutus- ja osaamisasioiden päällikkö Johanna Vainio Varsinais-Suomen Yrittäjistä kiittelee.

Paraisten yrittäjyyskasvatustiimi perustettiin keväällä 2022. Siihen kuuluvat mukana olevien koulujen edustajat, kaupungin elinkeinopalvelut ja Länsi-Turunmaan Yrittäjien edustajat. 

Yrittäjyyskasvatus on painopistealueena Paraisten suomenkielisissä kouluissa, missä sitä toteutetaan suunnitelmallisesti. Tavoitteena on, että lapset ja nuoret tutustuvat laaja-alaisesti lähialueen yritystoimintaan ja yritysten kestävyysnäkökulmiin. Alueen yritystoiminnan tunteminen tukee esimerkiksi oppilaiden TET-jaksoja, kesätöiden saamista ja palaamista kouluttautumisen jälkeen kotiseudulle. 

– Paraisten kaupungin tavoitteena on, että panostamalla yrittäjyyskasvatukseen kasvatamme yritteliäitä kuntalaisia ja saamme kuntaan pitkällä tähtäimellä uusia yrityksiä. Tuntuu hienolta, että työmme on huomioitu YES Agentti -tunnustuksella, yrityskehittäjä John Forsman Paraisten kaupungilta sanoo. 

Palkinto luovutettiin Paraisten yrittäjyyskasvatustiimille maanantaina klo 23.1. Paraisten kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä.

Yhteensä YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen sai tänä vuonna yhdeksän toimijaa eri puolella Suomea. Lue lisää täältä: https://yesverkosto.fi/vuoden-2022-parhaat-yrittajyyskasvattajat-palkittiin-tama-joukko-on-levittanyt-yrittajamaista-asennetta-vahvalla-ja-monialaisella-yhteistyolla