Yrittäjälle viikko on tuhottoman pitkä aika odottaa, jos bisnes on pysähdyksissä palvelun toimimattomuuden vuoksi, toteaa Mikko.
Hyvä tietää, kumppanuus

OmaSp:n palvelumalli vakuutti Bus Designin

Varsinais-Suomessa kotipaikkaa pitävä Bus Design on erikoistunut suunnittelemaan, sopimusvalmistamaan ja myymään takseja sekä pikkubusseja henkilöliikenteen kuljetustarpeisiin kaikkialle Suomeen. Ajoneuvoja suunnitellaan erityisesti suomalaisten kuljettajien suosimalle Mercedes Benz -alustalle. Yritys toimittaa myös täysin räätälöityjä autoja yksilöllisiä ratkaisuja haluaville asiakkaille. Kuljetustarpeet ovat kahdeksasta 30 asiakaspaikkaan.

Bus Designin yrittäjän, Mikko Rantasen ja OmaSp:n yhteistyö alkoi vuonna 2021 Mikon suunnitellessa omakotitalon rakentamista. Hyvin käynnistynyt yhteistyö OmaSp:n yritysrahoituspäällikön, Leo Schroderuksen kanssa vakuutti Mikon, ja kumppanuus laajeni sittemmin yritysasiakkuudeksi OmaSp:ssa.

Uuttera yrittäjä on mukana kahdeksassa yrityksessä eri rooleissa ja toimii lisäksi Turun Yrittäjien hallituksen puheenjohtajana. ­ – Oli aikoja, jolloin en nukkunut hyvin, mutta osaavien kumppaneiden ja laajan verkoston ansiosta nukun nykyisin paljon paremmin, Mikko kiittää.

Mikä tekee pankista hyvän kumppanin?

Mikosta pankista pitää löytyä kattavat palvelut henkilö- ja yritysasiakkaalle, mikä onkin useimmiten itsestäänselvyys. – Tärkeintä on voida asioida saman asiantuntijan kanssa niin henkilökohtaisissa kuin yrityksenkin pankkiasioissa. OmaSp:n ovet ovat avoinna arkisin ja tarvittaessa voin kävellä konttoriin hoitamaan asiani ilman, että joudun odottamaan vastausta päiväkaupalla, listaa Mikko.

– Tavoitan tutun asiantuntijan suorasta numerosta. Hän tuntee asiani, emmekä tarvitse aloittaa alusta kertaamalla asioita juurta jaksain. Kun yrittäjän aika on kortilla, on tällainen palvelumalli aivan omaa luokkaansa, sanoo Mikko. – Lisäksi asiantuntemus, toimintaympäristön tunteminen ja päätöksenteon ripeys ovat asioita, joita yksityishenkilönä ja yrittäjänä arvostan, jatkaa Mikko.

– On ilo tehdä yhteistyötä Mikon kaltaisen yritteliään ja määrätietoisen henkilön kanssa, ja saada auttaa yritystä toteuttamaan strategisia tavoitteitaan sekä olla mukana mahdollistamassa henkilökohtaisia haaveita, Leo iloitsee.

On hienoa saada seurata vierestä yrittäjän kasvua ja menestystä, iloitsee Leo.

Tulevaisuus näyttää hyvältä

Bus Designin tulevaisuus näyttää valoisalta. Ajatuksena on kasvaa edelleen. Korona ja sittemmin Venäjän hyökkäyssota jarruttivat suunnitelmien toteutusta: tavarantoimitus takkusi ja yleinen epävarmuus hidasti tahtia. Silti Mikko on luottavaisin mielin.
– Yritykseni edustavat eri toimialoja. Niistä löytyy paljon synergiaetuja, eikä kaikki toiminta ole yhden kortin varassa. Eri aloilla toimiminen mahdollistaa parhaiden käytäntöjen jalkauttamisen toimialalta toiselle, Mikko päättää.