Colonic-terapia eli paksusuolen vesipesu
Yritysvideot, kaupallinen yhteistyö

Oloni-klinikka: Colonic-terapia eli paksusuolen vesipesu

Omat elämäntapamme muuttavat paksusuolen bakteerikantaa ja heikentävät suolen limakalvoa.

Heikentäviä asioita ovat kiire, jatkuva stressi ja ikä sekä ruokailutottumuksemme mm. epäsäännölliset ruokailuajat, puutteellinen ruokavalio, vähäinen veden juonti sekä ympäristöstä tulevat myrkyt. Erilaiset nautintoaineet, kuten kahvi, tupakka ja alkoholi sekä lääkkeiden, esim. antibioottien ja särkylääkkeiden runsas käyttö heikentävät suolen toimintaa. Suolen sisällön läpikulku hidastuu ja massaa kertyy suolen seinämiin hiljalleen, kuukausien ja jopa vuosien ajan. Ravintoaineiden imeytyminen heikentyy, jolloin seurauksena on kehon sisäinen ”itsemyrkytys”.

Miten hoito tehdään?

Colonic-terapia eli paksusuolen vesipesu tarkoittaa erityisen hoitolaitteen avulla suodatetun veden johtamista koko paksusuolen alueelle. Kehonlämpöinen vesi johdetaan hitaasti suolen sisälle miedolla paineella. Lämmin vesi rentouttaa suolen lihaksistoa ja pehmittää kovia ulostemassoja ja irrottaa niitä suolen seinämästä. Suolen sisään menevä ja sieltä ulos tuleva vesi kulkee eri putkia pitkin ja ulos tullut vesimassa kuona-aineineen johdetaan viemäriin. 

Kauanko hoito kestää?

Hoitoaika on 60 min. Varsinainen huuhtelu kestää noin 45 min. Hoidon aikana vettä johdetaan paksusuoleen useita kertoja. Normaalisti tarvitaan 3-5 hoitokertaa, kunnes vanhaa kuona-ainetta ei enää poistu huuhtelun aikana.

Onko hoito turvallista?

Nykyaikaisella ammattikäyttöön tarkoitetulla laitteistolla paksusuolen huuhtelu on hellävarainen ja kivuton toimenpide. Hoito on tehokas, turvallinen ja luonnonmukainen puhdistusmenetelmä. Jos epäilet, sopiiko hoito Sinulle, on hyvä keskustella asiasta oman lääkärisi kanssa ennen hoidon aloittamista.

Mona Mäkinen, terveys- ja hyvinvointivalmentaja, verimikroskopisti, Colonic-terapeutti

Mihin vaivoihin hoito auttaa?

 • ummetus
 • ripuli
 • ilmavaivat
 • masennus, ahdistuneisuus
 • unettomuus
 • hiivasyndrooma
 • lihas- ja nivelsäryt
 • akne
 • psoriasis
 • säärihaavat
 • selluliitti

Suolihuuhtelulla on saatu hyviä hoitotuloksia suolistovaivojen, ummetuksen, ripulin, ilmavaivojen ja hiivasyndrooman hoidossa. Myös erilaiset säryt lihaksissa ja nivelissä voivat helpottua. Iho-oireissa kuten akne, psoriasis, säärihaavat, selluliitti ja ihottumat, huuhtelu voi tuoda merkittävää apua. Suoliston kunto vaikuttaa myös aivoihin ja keskushermostoon ja sitä kautta muun muassa mielen ongelmiin ja tunteisiin (aivo-suolisto akseli).

Hoitoa suositellaan myös, jos olet laihduttamassa, paastoat, muutat ruokavaliotasi tai haluat ennaltaehkäistä sairauksia.

Ajanvaraus ja neuvonta
ma-pe klo 8–19
puh. 020 740 2480 tai netissä 24/7
Humalistonkatu 17 b, Turku
Selkämerenkatu 1, Helsinki
www.oloni.fi